Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma - Son Dakika
3.Sayfa

Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma

Bursa'da üzerinden 16 bin TL çıkan dilenci, paraların sorulması üzerine "Dilenerek kazanmadım, bunlar benim engelli maaşım" diyerek paraları geri istedi. Şahısa Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira ceza kesildi.

15.09.2019 09:34  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da zabıta ekiplerinin operasyonunda 65 yaşındaki dilencinin üzerinde 16 bin 112 TL para, 3 adet bıçak 3 adet tornavida ve 3 adet para çantası ele geçirildi. 1 günde 16 bin 112 TL toplayan dilenci, " Ben engelliyim üzerimdeki paraları bana devlet yatırdı, bunlar benim engelli maaşım. Çantamdan çıkan bıçaklarla meyve doğruyorum, tornavidalar ile de bisikletimi tamir ediyorum" dedi.

Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin ana noktalarında dilenci operasyonu gerçekleştirdi. Farklı noktalarda dilenirken yakalanan vatandaşlar, Zabıta Amirliği'ne getirildi. Burada yapılan üst aramasında 63 yaşındaki Ahmet Y.'nin üzerinden çıkan paralar görevlileri şaşkına çevirdi. Üzerinde 20, 50, 100 liralık banknotlar halinde 16 bin 112 lira çıkan Ahmet Y.'ye Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira ceza kesildi. Ayrıca Ahmet Y.'nin yapılan üst aramasında 3 adet para çantası, 3 adet bıçak ve 3 adet tornavida ele geçirildi.

Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma

"DİLENEREK KAZANMADIM, BUNLAR BENİM ENGELLİ MAAŞIM"

Üzerinden çıkan 16 bin 112 TL'yi dilencilikten kazanmadığını belirten ve engelli maaşı olduğunu söyleyen 63 yaşındaki Ahmet Y., " Ben garibanım dışarıda yatıyorum. Doktor bey bana rapor yazdı, o yüzden bana engelli parası veriyorlar. Engelli maaşımı çalmasınlar diye yanımda taşıyorum. Ben bu paraları dilenerek kazandıysam Allah bin defa çarpsın beni" diye konuştu.

"BIÇAKLARLA MEYVE DOĞRUYORUM"

Yakalanan dilencinin üst aramasında 1 günlük hasılat olarak değerlendiren 16 bin 112 TL'nin yanı sıra 3 adet bıçak ve 3 adet tornavida ele geçirildi. Basın mensuplarının bıçak ve tornavidaları neden taşıyorsunuz demesi üzerine dilenci Ahmet Y., "Ben yalnız yaşıyorum kimse bana yemek vermiyor o yüzden yanımdaki bıçaklar ile meyve ve ekmek kesiyorum diğer tornavidalar ile de bisikletimi tamir ediyorum" dedi.

Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma
Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Fikret : Desene işin kolayını bulmuş. Artık banka soymayın dilenci soyun kar daha yüksek. 5 0 Yanıtla
  • Gultepeli: Yuhhhh be hayasiz ahliksizzyuuuu.emeklialamiyo omaasi yalanciii...........eeee 3 0 Yanıtla
  • 123: Dilencilere asla para vermeyin eger yardım etmek istiyorsanız gerçek ihtiyacı sahiplerini belilirleyerek gıda yardımı ve faturasını ödeme gibi yardımlarda bulunun bu insanlar okadar aluşıyorki yemegide başkasından bekliyor cebinden 16 binlira çıkmış maşın var sen yoksul değilsin emmi yemeginide pekala yiyebilirsin 3 0 Yanıtla
  • yoahakkk: yoahakkk 0 2 Yanıtla
  • Yazık: Ben bunlara para verenlere çok kızıyorum cebinde 2 tapu ile gezen dilenci gördüm vermesin kerizler enayiler ben ne yapim diyenini gördüm.Bizim millet imam aksama kadar Allahuekber der camiye gelmez dilenci Allah der 1 lira cikarir verir. Namazini kilmadikca o 1 liralar seni kurtarir mı saniyosun 1 0 Yanıtla
  • Nersi dilenci ağa bu ağa: Adam kasapmı elektrikçimi tornacımı belli değil.Üzerinden çıkanlara bakılırsa dilenerek para topluyor gibi değil. Devlet bukadar engelli maaşı veriyorsa atlayayım aşağıya şimdi banada bağlasın. Sağ salim 1 ay 2000 tl ye onun bunun ağız kokusunu boşuna çekceğime yatarak 16 bin alırım.124 tl çok caydırmıştır artık dilenmez. Adam bir günde 16 bin kazanmış 124 tl ceza. Komedi. Sistemin her tarafı çürümüş.işlemiyor. duçlular bunun için sokaklarda cirit atıyor. Adam biliyor sistemin çöktüğünü,çürüdüğünü, işlemediğini. 1 0 Yanıtla
  • .: Esas çift dikiş bu olmuş.sgk boşanan kadınları ve bunları araştırsa işte eyt parası çıktı. 0 0 Yanıtla
  • Dost kalalım: Vayy anasını... Ne kadar şaşırdım... 0 0 Yanıtla
  • Savaş: Sadece burada değil, her haberde aynı şey niye birkaç defa tekrarlanır? 0 0 Yanıtla
  • Dilenci: Kabahat sadaka verende allah için yanış ibadet yeterli nankör kedilere birşey yok 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement