Dışişleri Bakanlığı'ndan Körfez Ülkelerine Üs Yanıtı: Kriz ile Askeri Üssün Alakası Yok - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan Körfez Ülkelerine Üs Yanıtı: Kriz ile Askeri Üssün Alakası Yok

Dışişleri Bakanlığı, Körfez ülkelerinin Katar'daki Türk askeri üssünün kapatılması talebini değerlendirdi. "Kriz ile Türk askeri üssü arasında bağlantı göremiyoruz, amacımız güvenliğe katkıda bulunmak" dedi.

25.06.2017 15:33  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, bazı Körfez ülkelerinin Katar'daki Türk askeri üssünün kapatılmasına yönelik talepte bulunduklarına ilişkin basında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. "Bölge ülkelerindeki diğer yabancı askeri üsler veya unsurlar gibi bizim Katar'daki askeri mevcudiyetimiz de iki ülke arasında egemenlik yetkilerine dayanarak alınan bir karara dayanmaktadır" dedi.

"ASKERİ ÜS İLE KRİZ ARASINDA BAĞLANTI GÖREMİYORUZ"

Müftüoğlu, Katar ile bazı körfez ülkeleri arasındaki krizin aşılamamış olmasından üzüntü duyduklarını ifade ederek "Bu kriz ile Katar'la 2014 yılında imzaladığımız anlaşma uyarınca yürüttüğümüz askeri üs kurma çalışmaları arasında bir bağlantı göremiyoruz. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'da konuşlanmasının amacı bölgenin güvenliğine katkı yapmak ve Katar'a askeri eğitim desteği sağlamaktır. Bu faaliyetlerimiz herhangi bir ülkeye karşı değildir" dedi.

"KATAR'DAKİ ASKERİ ÜSSÜMÜZ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ EGEMENLİK YETKİLERİNE DAYANIYOR"

Türkiye'nin tüm Körfez ülkeleriyle çok yakın ilişkileri bulunduğuna dikkat çeken Dışişleri sözcüsü, "Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında stratejik diyalog mekanizması mevcuttur. Katar'da askeri üssümüzün kurulması Körfez İşbirliği Konseyi'yle bölgesel barış, güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik ortak vizyonumuzla uyumludur. Esasen, bölge ülkelerindeki diğer yabancı askeri üsler veya unsurlar gibi bizim Katar'daki askeri mevcudiyetimiz de iki ülke arasında egemenlik yetkilerine dayanarak alınan bir karara dayanmaktadır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı\'ndan Körfez Ülkelerine Üs Yanıtı: Kriz ile Askeri Üssün Alakası Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı'ndan Körfez Ülkelerine Üs Yanıtı: Kriz ile Askeri Üssün Alakası Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement