Dişler Artık 3 Boyutlu Görüntülenecek - Son Dakika
Yerel

Dişler Artık 3 Boyutlu Görüntülenecek

Ege Üniversitesi (Eü) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.

09.03.2011 13:34

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, fakültelerine 250 bin liraya aldıkları tomografi cihazıyla dişlerin artık 3 boyutlu görüntüleneceğini söyledi.

Prof. Dr. Artunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültelerindeki teknolojik yenilenmeyi sürdürerek hastaların tedavilerini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti. Fakültelerinde daha önce aylar sonrasına verilen randevuları sonlandırmak için göreve gelir gelmez çalışma başlattıklarını ve teknolojik yenilenmeyi sağladıklarını ifade eden Artunç, bu kapsamda 3 boyutlu tomografi cihazını hizmete soktuklarını dile getirdi.

Cihazın implant hastalarında, baş ve boyunda yer tutan lezyonların görüntülemesinde, kök kanallarının görüntülenmesinde, dişlerin lokalizasyonunda kullanılacağını belirten Prof. Dr. Artunç, diş hekimliğini ilgilendiren bütün bölümlerin bu cihazdan faydalanacağını ve özellikle Dental Volümetrik Tomografi

(DVT) denilen cihazın hastalıkların teşhisini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Prof. Dr. Artunç şöyle konuştu:

"Bu cihaz sayesinde hastaların ağız görüntülemesi, diş sorunu daha hızlı ve net bir şekilde yapılacak. Baş-boyun bölgesine ait üç boyutlu anatomik yapıların iki boyutlu görüntülemesinin yetersiz kaldığı durumlarda bu cihazın önemi ortaya çıkıyor. Diğer yöntemlere göre hem daha az radyasyon yayıp hastanın daha az ışın almasını sağlıyor hem de daha detaylı bir sonuç veriyor. Daha önceden bir hasta farklı yerlerden birkaç tane film çektirmesi gerekirken şimdi bu cihazla buna ihtiyaç olmayacak. Tek bir işlem yetecek."

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Güniz Baksı Şen ise bu cihaz kullanılmadan önce bir hastanın sorununun tam tespiti için 3 kez film çektirip 3 kez ışınlara maruz kaldığını, cihaz sayesinde bunun önüne geçildiğini, hastaların işlerinin kolaylaşarak işlemlerin daha hızlı yapıldığını ifade etti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dişler Artık 3 Boyutlu Görüntülenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement