Diyarbakır'da Bir Grup Gönüllü Öğretmen Arama Kurtarma Eğitimi Aldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Bir Grup Gönüllü Öğretmen Arama Kurtarma Eğitimi Aldı

Diyarbakır'da doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında yer almak isteyen bir grup öğretmen, arama kurtarma eğitimi aldı.

16.07.2012 15:20

Diyarbakır'da doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında yer almak isteyen bir grup öğretmen, arama kurtarma eğitimi aldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na, arama kurtarma çalışmaları konusunda eğitim almak için başvuruda bulunan 24 öğretmen, bir haftalık teorik eğitimin ardından yıkılan bir binanın enkazında pratik eğitim aldı.

Eğitim çalışmasını yerinde denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, duyarlılıklarından dolayı öğretmenleri kutladı.

Bölgenin ihtiyacından kaynaklı olarak arama kurtarma ekipleri oluşturma yönünde Eğitim-Sen ile ortaklaşa bir çalışma planladıklarını ifade eden İpek, bu çalışmalara ekipler halinde, birlikte çalışmayı esas alarak devam ettireceklerini vurguladı.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Genel Meclis Üyesi Zeyyat Ceylan ise amaçlarının bu ekibi öncü bir grup haline getirmek olduğunu belirterek, "Kentte ve bölgede bir örnek olmayı başarabilirsek toplumsal bilinç oluşturmadaki hedefimize ulaşabileceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici de amaçlarının profesyonel ekiplerin olay yerine varıncaya kadar afette ilk müdahaleyi yapabilecek eğitimli grupları oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Ümit Özdal

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Bir Grup Gönüllü Öğretmen Arama Kurtarma Eğitimi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement