Diyarbakırspor, Siyasi Sloganların Önlenmesi İçin Tff'ye Başvuracak - Son Dakika
Yerel

Diyarbakırspor, Siyasi Sloganların Önlenmesi İçin Tff'ye Başvuracak

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, maçlarında atılan siyasi içerikli sloganların engellenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yapacak.

08.09.2011 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, maçlarında atılan siyasi içerikli sloganların engellenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yapacak.

Başkan Nurullah Edemen, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Elazığspor ile oynadıkları hazırlık maçında geçmiş sezonlarda olduğu gibi siyasi içerikli sloganların atıldığını belirterek, bundan çok büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Elazığ'ın dost ve kardeş bir şehir olduğunu, atılan sloganları Elazığ halkına mal etmediklerini bildiren Edemen, şöyle dedi:

"Hiçbir kulüp ve kentle düşmanlık yapacak halimiz yok. Ancak Elazığ'daki olay bize bazı mesajlar verdi. Tedbir alınmazsa bu işin sonu gelmeyecek. Devam eden çatışmalı süreçten dolayı gittiğimiz yerlerde provokasyonlara maruz kalacağız. İşte bu noktada devlet erkanına iş düşüyor. TFF'den Sporda Şiddet Yasası'nın ilgili maddelerinin uygulanmasını isteyeceğiz. Çünkü yasada 'ırkçılık ve şovenizm' ilgili çok açık maddeler var. UEFA ve FIFA ırkçılıkla ilgili sıfır tolerans istiyor. Bununla ilgili bir bir metin hazırlıyoruz. Bununla TFF'ye başvuruda bulunacağız. Siyasi sloganların önlenmesini istiyoruz. Sporda şiddet yasasının ilgili maddeleri uygulanırsa bu sona erer. Bazılarının canı yanarsa bundan sonra bu sorun olmaz. Gerekli önlem alınmazsa UEFA ve FIFA'ya konuyu taşırız. Kimse bizi başka mecralara çekmesin. Diyarbakırspor, Türkiye liglerinin bir kulübüdür, siyasi hesabı olanlar siyasi mecraya gitsin. Spor sahalarını ırkçılık ve ayrımcılık illetinden kurtaramazsak endişe ederim ki ileride ligler oynanamaz hale gelir. Yıllardır Diyarbakırspor'a yapılan zulme artık son verilsin. "

Basın sözcüsü Kenan Aksu ise yıllardır oynadıkları deplasman maçlarında yaşanan siyasi provokasyonlara ceza verilmediği için karanlık odakların bundan cesaret aldığını savunarak, "Bunu yapanların canı yakılsaydı, bunlar olmazdı. Hükümetin iyi niyetle çıkardığı yasayı destekliyoruz ve 55. madde dahil hepsinin uygulansın istiyoruz. Siyasi slogan ve ırkçılığa karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakırspor, Siyasi Sloganların Önlenmesi İçin Tff'ye Başvuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement