Doğru Yerde, Doğru Zamanda, Doğru Adam: Arda Turan - Son Dakika
Spor

Doğru Yerde, Doğru Zamanda, Doğru Adam: Arda Turan

Doğru Yerde, Doğru Zamanda, Doğru Adam: Arda Turan

Galatasaray'ın altyapısından çıkan, Atletico Madrid'in Avrupa destanında başrollerden birinin sahibi olan Arda Turan başarısının bir kısmını da doğru tercihlerine borçlu.

15.05.2014 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sertaç KÜÇÜKELÇİ

Atletico Madrid bu sezon durdurulamıyor. Hem Şampiyonlar Ligi #39;nde hem de La Liga #39;da iki final maçına birden çıkacak olan Diego Simeone #39;nin öğrencileri tarih yazmanın eşiğinde. Bu tarihin başrollerinden birinde milli gururlarımızdan Arda Turan var.

Futbol hayatına Galatasaray #39;ın altyapısında başlayan Fatih Terim ve Ersun Yanal gibi iki büyük hocanın eğitimden geçen Arda, profesyonel futbol kariyerinin de en olgun ve verimli dönemini yaşıyor. La Liga #39;da 29 maçta 3 gol 4 asist ile oynayan Arda, Devler Ligi #39;nde de 4 gol 1 asistle yıldızlaştı.

Diego Simeone #39;nin makine gibi işleyen sisteminin de önemli bir parçası haline geldi. Arda Turan kendini gerçekten geliştirmeyi başardı, ancak atlanılan bir detay var ki bu da en az onun emekleri kadar önemli. Arda, şu an tam anlamıyla doğru zamanda ve doğru takımda. Kendisinin yıldız bir futbolcu olduğunu söylemek saçma olur, ancak Atletico Madrid #39;i Atletico Madrid yapan oynadıkları sistemli futbol. Bu takım Diego Simeone yönetiminde makine gibi işler hale geldi ve Arda #39;nın sakatlık dönemlerinde de zerre aksama göstermedi, gözler onu aramadı. Atletico Madrid #39;in futbolcuların değil oturmuş bir sistemin ürünü olduğunu unutmamak gerekli. Arda ve Costa #39;nın sakatlıkları döneminde takımın bocalamamış olması bunu kanıtladı.

Bu sisteme tabii ki her futbolcuyu yerleştiremezsiniz, ancak Arda #39;nın bu sistemde kendine yer bulmasında şansının da payı büyük. Zira bugün dünya futbolunda Arda Turan #39;ın yerini alabilecek genç veya tecrübeli isimler var. Kaldı ki Simeone de bunun farkında ve Arda #39;nın yokluğunda da takımın futbolunun kalitesi değişmiyor. Hatırlatmak isterim bu takım Falcao gibi günümüz futbolunun en yıldız golcülerinden birini sattıktan sonra onu hiç aramadı. Üstelik Kolombiyalı golcü takımdan ayrılalı henüz daha bir sezon bile olmadı. Arjantinli teknik adamın #39; Diego Costa, Arda Turan ve diğer yıldız oyuncularımın daha büyük kulüpler ile ilgilenmesinde sakınca görmüyorum. quot; sözleri de bu konuya doğrudan değiniyor.

Fakat bu dediklerim yanlış anlaşılmamalı. Arda bu sistemin önemli bir parçası, kaliteli bir ismi. Bu takım o olmadan işliyor, ancak o varken de muazzam bir şekilde işlemeye devam ediyor. Altını çizmek istediğim detay Arda #39;nın bu takımın her şeyi ya da daha doğrusu değişilmezi olmadığıdır. Muhtemelen Atletico #39;da böyle bir isim de en azından Diego Simeone yönetiminde hiçbir zaman olmayacaktır. Madrid temsilcisinde her oyuncunun yeri doldurulabilir. Bu takımın en azından şu an için Messi #39;ye veya Robben #39;e, Ronaldo #39;ya ya da Ribery #39;ye ihtiyacı yok. Falcao #39;dan sonra Arda ve Costa da gidebilir. Yerleri dolacaktır. Hep böyle oldu.

Arda Turan bugün doğru zamanda, doğru takımda. Bu sistem için de doğru isimlerden biri, ancak kesinlikle bulunmaz hint kumaşı değil. Atletico Madrid #39;in bu döneminde forma giydiği için şanslı, ancak şans madalyonunun Atletico Madrid tarafına bakan yüzü aynı değerde değil.

Umarım Şampiyonlar Ligi #39;nde Real Madrid #39;i devirip bu kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olur ve Türkiye #39;yi gururlandırır.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Doğru Yerde, Doğru Zamanda, Doğru Adam: Arda Turan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement