Dolandırıcıyı Dolandırmak... - Son Dakika
Teknoloji

Dolandırıcıyı Dolandırmak...

Dolandırıcıyı Dolandırmak...

Telefonda insanları dolandırmaya çalışanlara alıştık. Ama dolandırıcıyı dolandıran biriyle ilk defa karşılaşıyoruz.

07.09.2016 00:08

Kendilerini vergi dairesi, polis, borcunuz olan bir kurum olarak tanıtan dolandırıcılar, her gün pek çok insanı arayarak paralarını almaya çalışıyor. Ancak Kanadalı Dawn Belmonte, dolandırıcıları dolandırmayı başardı. Facebook sayfasında söylediğine göre, kendisini arayan numaranın, vergi borcu olduğunu iddia eden dolandırıcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir numara olduğunu fark etti.

Belmonte'un söylediğine göre dolandırıcılar kendisine bir sesli mesaj bırakmıştı ve geri aramaya karar verdi. Tabii ki bu sırada da her şeyi videoya çekiyordu. Bütün bunlarla neden uğraştığını merak ediyorsanız da, CBC'ye söylediğine göre babası, lösemi iken, ciddi miktarda bir para için dolandırılmıştı.

Dolandırıcıları aradığında Marisa Silvera adını - söylediğine göre aklına gelen ilk isim - kullanan Belmonte, oldukça etkili bir üzücü hikaye anlattı. Hiç parası olmadığını söyleyen Belmonte, kocasının bütün paralarını aldığını ve şu anda vergi kaçırmak yüzünden hapiste olduğunu, "şimdi de [Belmonte'un] başını derde sokacağını" söyledi. Kocası ise o sırada evin içerisinde dolaşmaktaydı.

Bu noktada ağlamaya başlayan (tabi ki gerçekten değil) Belmonte, telefonu kapadı ama dolandırıcı, iki dakika kadar sonra tekrar aradı. Bir şeyleri rehine bırakmasını öneren dolandırıcı, oldukça iyi kalpli biri olduğundan dolayı, yardım da edebileceğini söyledi. Bunun üzerine de Belmonte, süt almak için 5 doları borç alması gerektiğini açıklarken, bunun yanı sıra bir de ABD'den yasadışı göçmen olduğunu söyledi.

Bu noktadan sonra Belmonte, kitaptaki bütün hileleri kullandı. Altı çocuğu olduğunu söylediğinde de dolandırıcı oldukça şaşkındı. Bir sonraki fikri ise ABD'den birinin para göndermesiydi ve borcun sadece yüzde 10'unu kabul edecekti. Kendisi, oldukça anlayışlı bir insandı.

Garip bir şekilde, Belmonte dolandırıcıyı etkilemeyi başarmıştı ve bir süre sonra dolandırıcı, bunun tamamen bir düzen olduğunu kabul etti ve "eğer başka biri arayıp para isterse, hiçbir şey ödemeyin" dedi. İlginç bir şekilde dolandırıcı, Belmonte'un kalan neredeyse son hileyi de kullanarak intihar etmeyi düşündüğünü söylemesine rağmen, kandırıldığını fark etmemişti. Belmonte, dolandırıcı itiraf ettiğinde çok şaşırdığını da söylemekte...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Dolandırıcıyı Dolandırmak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement