'Dondurma' Toronto Film Festivali'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

'Dondurma' Toronto Film Festivali'nde

\'Dondurma\' Toronto Film Festivali\'nde

Yönetmen Serhat Karaaslan'ın Dondurma filmi 39. Toronto Film Festivali'nde yarışacak.

04.09.2014 14:26  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Serhat Karaaslan'ın yaptığı, Rojhat Deli, Ubeydullah Hakan ve Ebru Ojen Şahin'in oynadığı 'Dondurma' filmi dünya prömiyerini 4-14 eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olan 39. Toronto Film Festivali uluslararası kısa film yarışması bölümünde yapacak.

VAN'DA KÜRTÇE ÇEKİLDİ

Van'da Kürtçe çekilen film, 11 yaşındaki Rojhat'ın küçük köylerine nadir gelen motosikletli dondurmacının gelişiyle; dondurma almak için annesiyle hiç vazgeçmeden verdiği küçük mücadelesini ve annesiyle olan kavgasını anlatmaktadır.

Festivale Türkiye'den bu yıl iki film katılıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmi, TIFF'nin Ustalar kategorisinde gösterime girecek. Yönetmen Serhat Karaaslan'ın 16 dakikalık Dondurma filmi ise festivalin kısa film yarışması bölümünde yer alacak.

Serhat Karaaslan'ın önceki kısa filmleri 'Musa' ve 'Bisiklet' Locarno, Selanik ,Montpellier ,İstanbul,Altın Portakal gibi önemli uluslararası festivallere katıldı ve elliden fazla ödül aldı. Şu anda ilk uzun metraj filmi 'Görülmüştür'e hazırlanmaktadır.

Bilgi için:

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat 'Dondurma' Toronto Film Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement