Dostları Âşık Veysel'i İBB CRR'de hatırlayacak - Son Dakika
Güncel

Dostları Âşık Veysel'i İBB CRR'de hatırlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, âşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Âşık Veysel'i ölümünün 44. yıl dönümünde türkülerle CRR'de yâd edecek.

20.03.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk edebiyatı ve müziğine emek veren kıymetli şahsiyetleri doğum ve ölüm yıl dönümlerinde hatırlamaya ve anmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 1973 yılında kaybettiğimiz halk ozanı Âşık Veysel'i vefatının 44. yıl dönümünde özel bir konser programıyla türkülerle anacak.

Yazdığı eserler ve söylediği deyişler ile her zaman insan sevgisi, barış, hoşgörü ve birlikteliğe vurgu yapan erdemli olmayı öğütleyen gönül insanı Âşık Veysel için 21 Mart Sali günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda özel bir etkinlik düzenlenecek. "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Dostlar Beni Hatırlasın", "Kara Toprak" gibi eserleri ile ölümsüzleşen Âşık Veysel, unutulmaz bir gece ile yâd edilecek. Programda, genç şeflerimizden Cemi'i Can Deliorman, Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcularından Cengiz Özkan, CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde gönül gözü ile dünyaya bakan Veysel'in türkülerinden seçkiler sunacak. Âşık Veysel'in kızı Hayriye Özer ve torunu Çiğdem Özer ile aile üyelerinin de katılacağı anma etkinliği, 20.00'de başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dostları Âşık Veysel'i İBB CRR'de hatırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement