Dr. İsmail Fakı'nın İsmi Kurduğu Hastanede Yaşatılsın - Son Dakika
Yerel

Dr. İsmail Fakı'nın İsmi Kurduğu Hastanede Yaşatılsın

Dr. İsmail Fakı\'nın İsmi Kurduğu Hastanede Yaşatılsın

Bursa'nın sevilen doktorlarından İsmail Fakı'nın vefatının ardından gündeme gelen isim tartışması hala belirsizliğini koruyor.

14.11.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın sevilen doktorlarından İsmail Fakı'nın vefatının ardından gündeme gelen isim tartışması hala belirsizliğini koruyor. İsmail Fakı adının öncelikle kurucusu olduğu Bursa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne ya da bir sağlık tesisine verilmesi konusunda hemfikir olan Bursa kamuoyu, belirsizliğin bir an evvel giderilmesini istiyor.

Bursa'daki gazetelerin köşe yazarları, Dr. İsmail Fakı'nın isminin bir sağlık kuruluşuna verilmesi gerektiğini savunuyor. MHP Yıldırım İl Genel Meclisi üyesi İhsan Bilgili, "100 standart yataklı ve 65 fiili yatak kapasiteli Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kuruluşunda büyük emeği geçen Dr. İsmail Fakı, aynı zamanda hastanenin başhekimliğini yapmış ve uzun yıllar doktor olarak görev almıştır. Devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak hayata geçirilen hastanede, bu işbirliğinin başarılmasında İsmail Fakı'nın kişiliği çok önemli rol oynamıştır. İstisnasız hemen herkes tarafından çok sevilen ve çok saygı duyulan Dr. İsmail Fakı'nın adının yaşatılması bakımından uzun yıllar görev yaptığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir blokuna veya herhangi bir sağlık tesisine isminin verilmesi bir kadirşinaslık örneği olacaktır" dedi.

Fakı'nın vefatının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen henüz bir çalışma başlatılmadığı öğrenildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. İsmail Fakı'nın İsmi Kurduğu Hastanede Yaşatılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement