DT'den "İşten atılan tekniker DT Genel Müdürü'ne saldırdı" iddialarına açıklama Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DT'den "İşten atılan tekniker DT Genel Müdürü'ne saldırdı" iddialarına açıklama Açıklaması

DT\'den "İşten atılan tekniker DT Genel Müdürü\'ne saldırdı" iddialarına açıklama Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünden, "I·s¸ten atılan tekniker DT Genel Mu¨du¨ru¨'ne saldırdı" şeklinde basında yer alan haberin gerc¸egˆi yansıtmadığı, ilgililer hakkında Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına suc¸ duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

16.05.2020 16:28  Güncelleme: 09:34

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünden, "I·s¸ten atılan tekniker DT Genel Mu¨du¨ru¨'ne saldırdı" şeklinde basında yer alan haberin gerc¸egˆi yansıtmadığı, ilgililer hakkında Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına suc¸ duyurusunda bulunulacağı bildirildi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden, bir gazetede yer alan "I·s¸ten atılan tekniker DT Genel Mu¨du¨ru¨'ne saldırdı" başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, haberde mahkemenin go¨reve iade kararı verdigˆi ve uygulanmadıgˆı iddiasıyla saldırıda bulunuldugˆunun belirtildiği aktarıldı.
Açıklamada, "Ancak haberde adı gec¸enin ac¸mıs¸ oldugˆu davada, mahkemece verilen ve uygulanması gereken herhangi bir karar olmadıgˆından haber gerc¸egˆi yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi.
Haberde ayrıca ilgilinin avukatı tarafından sebepsiz yere is¸ten c¸ıkarıldıgˆı yo¨nu¨ndeki iddiaların da gerc¸egˆi yansıtmadığı belirtilen açıklamada, konu mahkemeye intikal ettigˆinden gerekli cevapların ilgili mahkemeye arz edildiği vurgulandı.
"Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına suc¸ duyurusunda bulunulacaktır"
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gerek haberde gerc¸egˆi yansıtmayan iddiaların gerekse avukatın ac¸ıklaması bir bu¨tu¨n olarak degˆerlendirildigˆinde, haberin ac¸ıkc¸a hukuka aykırı ve Tu¨rk Ceza Kanunu'nda suc¸ olan eylemleri mes¸rulas¸tırmaya yo¨nelik oldugˆu, ayrıca so¨zles¸mesi yenilenmeyen digˆer personelleri de suc¸ is¸lemeye tahrik edecek mahiyette oldugˆu go¨ru¨lmektedir. Bu konuda ilgililer hakkında Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına suc¸ duyurusunda bulunulacaktır.
Yeterli aras¸tırma yapmaksızın, kulaktan duyma bilgilerle masa bas¸ında yapıldıgˆı daha ilk bakıs¸ta anlas¸ılan bu tarz haberlerin, u¨lkemizin en o¨nemli sanat kurumlarından biri olan Devlet Tiyatroları Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nu¨n u¨st du¨zey yo¨neticisine yapılan bu c¸irkin saldırıyı adeta mes¸rulas¸tırması ve sanat kurumlarını ku¨c¸u¨k du¨s¸u¨rmeye c¸alıs¸ması da du¨s¸u¨ndu¨ru¨cu¨du¨r. Yanlıs¸ algı olus¸turmaya yo¨nelik bu tarz haberlerin yapılmasını s¸iddetle kınıyor ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DT'den 'İşten atılan tekniker DT Genel Müdürü'ne saldırdı' iddialarına açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement