Dündar, "Bu İftarlar Bölge Barışı İçin Çok Önemli" - Son Dakika
Güncel

Dündar, "Bu İftarlar Bölge Barışı İçin Çok Önemli"

Dündar, "Bu İftarlar Bölge Barışı İçin Çok Önemli"

Osmangazi Belediyesi'nin Bulgaristan Müftülüğü işbirliğinde Kırcaali ve Paşmaklı'da düzenlediği geleneksel iftar programlarında, binlerce insan aynı sofra etrafında buluştu.

30.06.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paşmaklı'daki iftar programına katılan Başkan Mustafa Dündar, "Düzenlediğimiz yurt dışı iftar programlarımızla Müslüman kardeşlerimizin dinini, kendi gelenek ve göreneklerini yaşamalarına yardımcı oluyoruz. Onlarla bir arada olarak var olan dostluk ve kardeşliğin pekişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Paşmaklı'ya (Smolyan) bağlı Dospat kasabası Kısak köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen iftar programına, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Halil Döner ve İsmail Selimoğlu, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, bölge müftüleri, Dospat Belediye Başkanı, Yunanistan Gümilcine eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Yunanistan Kozlukebir eski Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Dost Partisi Paşmaklı il başkanı ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar öncesi kuran ve ilahiler okundu, dualar edildi.

İftar öncesi bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının dostluk ve kardeşlik ayı olduğuna vurgu yaptı. Belediye olarak hem Osmangazi'de, hem de yurt dışında, özellikle de balkan ülkelerinde Ramazan ayı boyunca iftar programları düzenlediklerini, balkan coğrafyasında yaşayan farklı dil ve dinden insanları aynı sofra etrafında buluşturduklarını belirten Başkan Dündar, "Düzenlediğimiz bu iftar programları, yalnızca o ülkedeki Müslümanları buluşturmuyor. Farklı dilden, dinden, kültürden insanları aynı sofra etrafında bir araya getiriyor. Bu sayede ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliğin gelişmesine de önemli katkı sağlıyoruz. Paşmaklı halkı, bu gün komşuları ile buluşup birlikte iftar açıyor. Sizler büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyorsunuz. Milli ve manevi değerlerinize, dini değerlerinize sahip çıkarak, onları yaşatmak, geleceğe taşımak adına büyük bir çaba gösteriyorsunuz. Yaşadığı toprakları yurt olarak sahiplenip mücadelesini burada sürdüren Müslüman kardeşlerimize, bizler de elimizden gelen her türlü desteği göstermeye gayret ediyoruz" dedi.

Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Bosna ve Makedonya'da düzenledikleri iftarlarda binlerce insanı bir raya getirdiklerini, bunun aynı zamanda bölge barışına da önemli katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Dündar, "Geçtiğimiz hafta Kosova'da hem 1. Murad Hüdavendigar'ı andık, hem de oradaki kardeşlerimize iki gün iftar verdik. Kuran-ı Kerim'in okunduğu, duaların edildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar sofraları kurduk. Biz, bu sofraları kurarken, istiyoruz ki bu güzellik, bu dostluk ve barış sadece Ramazan ayında olmasın. Yılın 12 ayına yayılsın. Bu bölgelerde Müslüman-Hristiyan, Bulgar-Türk ayrımı yapılmadan kardeşlik devamlı olsun. Bu vesileyle sizlerin ve tüm Müslümanların Ramazanını kutluyorum" dedi. Başkan Dündar, Paşmaklı'nın yanı sıra, Ramazan ayının son 10 gününde Kırcaali'de yaklaşık 2 bin kişilik iftar vereceklerini söyledi.

Başkan Dündar'dan sonra bir konuşma yapan Bulgaristan Baş Müftüsü Mustafa Aliş Hacı, Osmangazi Belediyesi ile her yıl birlikte düzenledikleri iftar yemeklerinin, iki ülke insanı arasındaki var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine önemli katkı sağladığını belirtti. Baş Müftü Mustafa Aliş Hacı, "Her yıl farlı bir beldede, farklı bir köyde düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeklerimize bizzat katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine, verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. İslam adına, dostluk ve kardeşliğin gelişmesi adına gerçekleştirdiğimiz bu iftarların, bundan sonra da artarak süreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dündar, 'Bu İftarlar Bölge Barışı İçin Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement