Dündar, Koçak Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Dündar, Koçak Ailesini Ziyaret Etti

Dündar, Koçak Ailesini Ziyaret Etti

Osmangazi Belediyesi, Mollafenari Mahallesi'nde yaşayan Koçak ailesinin evini baştan aşağıya yenileyerek sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

20.10.2016 15:15

Bakım ve tadilat çalışmaları tamamlanan evde aileyi ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi'de tek bir muhtaç aile kalmayıncaya kadar bu hizmetlerimiz devam edecek. Fatma teyzemize, yeni evlerinde torunları ile birlikte sıcak ve mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan "Belediyem Benimle" projesini hayata geçirerek, ilçede yardıma muhtaç ailelere tek tek ulaşıp ihtiyaçlarını gideren Osmangazi Belediyesi, bir aileyi daha sıcak yuvaya kavuşturdu. Mollafenari Mahallesi Kuştepe sokakta oğlu Metin Koçak ve 5 torunu ile birlikte oturan 65 yaşındaki Fatma Koçak'a ait ev, Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan tadilat çalışmalarının ardından yenilenerek aileye teslim edildi.

Maddi imkansızlık nedeniyle babadan kalma 40 yıllık evlerini tamir ettiremedikleri için, özellikle kış aylarında çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden 5 çocuk babası Metin Koçak, "Düzenli bir işim olmadığı için gündelik işlerde çalışıyorum. Maddi durumumuz iyi değil. Bu yüzden evimizin bakımını bir türlü yaptıramadık. Sağ olsun 'Belediyem Benimle' ekibi imdadımıza yetişti. Durumumuzu başkanımıza iletmişler ve başkanımızın onayı ile evimiz baştan aşağıya yenilendi. Bundan sonra, annem ve çocuklarımla birlikte sağlıklı bir ortamda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürebileceğiz" dedi. Kendilerini yenilenen evlerinde ziyaret eden Başkan Dündar'a sarılarak teşekkür eden Fatma Koçak da, "Eşimle 40 yıl önce yaptırdığımız evimiz zamanla yıprandı. Maddi imkansızlık nedeniyle yaptıramadık. Bu zor günümüzde imdadımıza yetişen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Bakım nedeniyle torunlarımı Ankara'ya göndermiştim. Artık onlarla birlikte huzur içinde evimizde oturabileceğiz." diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi'de, ihtiyaç sahibi tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar çalışmamız devam edecek. Oturdukları ev eski ve bakımsız olduğu için komple bakım ve tadilatı yapıldı. Çatısı onarılıp duvarlar sıvandı. Kapı ve çerçeveleri değişti. Çocuklar için bir oda düzenlenerek kitaplık ve ders çalışma masası konuldu. Oturma odasına çekyat ve kanepeden oluşan oturma grubu kondu. Halı ve sobası ile birlikte ev baştan aşağıya yenilendi. Fatma teyzemiz, bundan sonra torunları ile birlikte rahat bir yaşam sürecek. Belediyem Benimle ekibimiz ile birlikte ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir bir ulaşıp onların sorunlarını çözüyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu, bizim için her şeyden değerli" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dündar, Koçak Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement