Dünya Ekonomik Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumu

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit sorasında İngiltere'nin ikili ticaret anlaşmalarına hız vereceğini, ülkenin yeni yatırım ve işletmelere uygun imkanlar sunacağını söyledi.

25.01.2018 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit sorasında İngiltere'nin ikili ticaret anlaşmalarına hız vereceğini, ülkenin yeni yatırım ve işletmelere uygun imkanlar sunacağını söyledi.

May, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 48. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuştu.

Davos'ta serbest ticaret hakkında çok konuşma yapıldığını anımsatan May, uluslararası toplumun bu konuda söylemler yerine gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

May, özgür ve adil uluslararası ticareti her ülkenin desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, serbest ticaretin faydalarından herkesin yararlanması, gelecek nesillerin çıkarlarının korunması gerektiğini dile getirdi.

May, Brexit sorasında İngiltere'nin ikili ticaret anlaşmalarına hız vereceğini, ülkenin yeni yatırım ve işletmelere uygun imkanlar sunacağını anlattı.

Teknolojik gelişim ve ilerlemelerin yeni zorluklar ortaya çıkardığına dikkati çeken May, "Teknolojinin potansiyelini endişeleri dikkate alarak değerlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

İnsanlığın ilerlemesinde teknolojik gelişimin temel olduğunu anımsatan May, bunun sosyal ve ekonomik faydalarının adil bir biçimde paylaşılması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya uyarısı

May, sanal platformlarda çocukların suistimal edilmesine veya teröre destek verilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, sosyal medya platformlarına yasadışı içerikleri engellemekte daha etkili davranmaları uyarısında bulundu.

"Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak" ana temasıyla düzenlenen Davos Zirvesi'nde, 400'ün üzerinde oturum gerçekleştiriliyor.

Davos Zirvesi'nin kapanış konuşmasını ABD Başkanı Trump yapacak. ABD, toplantılara en son 2000 yılında dönemin Başkanı Bill Clinton ile lider seviyesinde katılım göstermişti. Bu yıl ABD heyetinde Trump'la birlikte çok sayıda yetkili yer alacak. Trump'ın konuşmasının protesto edilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement