Dünya, Marble Fuarında Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Dünya, Marble Fuarında Buluşacak

Dünya, Marble Fuarında Buluşacak

MARBLE 18.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

15.03.2012 13:29

MARBLE 18. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıya İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ) Müdürü Mehmet Şakir Örs ile birlikte katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın 21-24 Mart tarihleri arasında Kültürkparkta gerçekleşeceğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu yıl fuara 265'i yabancı, 898'i yerli olmak üzere toplam bin 163 firma katılıyor. MARBLE'a bu yıl yaklaşık 5 bin yabancı gelmesini bekliyor. Türkiye'de doğal taş çıkan her bölgeden taş gelecek. 12 bin ton doğal taş sergilenecek" dedi.

Başkan Kocaoğlu, Gaziemir'deki yeni fuar alanında İzmir fuarcılığının daha da büyüyeceğini söyledi. Yeni Fuar alanında seyir kalesi yapılacağını gösteren Kocaoğlu, "Bu bina İzmir fuarcılığının simgesi haline dönüşecek" şeklinde konuştu.

Yeni alanda 365 gün boyunca irili ufaklı fuarlar olacağını ifade eden Kocaoğlu, "Yapacağımız kongrelerde en az fuarlar kadar sektöre katkı sağlayacak. 12 bin kişilik kongre merkezi yapılacak. İzmir'in konumu, kalkınması ve zenginleşmesi için çabalıyoruz" diye konuştu.

İzmir için gemi ihalesinin yapılacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Dünyanın kullandığı rahat konforlu gemiler yapacağız. İlk defa bir gemi ihalesine çıktık. İzmir'in 30-40 yıl kadar ki seyahat özgürlüğüne yeni pencereler açacağız. Vapurlarımızı ileri dönük bir yatırım olarak gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, yapımına başlanılan bir diğer projeyle ilgili olarak da, "Yine İzmir'in simge yapılarından olacak bir opera binasının temelini attık. Türkiye'de İzmir opera binası ile bir ilke imza atacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya, Marble Fuarında Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement