Dünya diken üstünde! Bakanın küfürlü paylaşımı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi - Son Dakika
Dünya

Dünya diken üstünde! Bakanın küfürlü paylaşımı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi

Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin'in, son dönemde sorun yaşadığı Çin'le ilgili tweet'i dünya gündemine bomba gibi düştü. Paylaşımında Çin'e küfür eden Locsin, "Çin, dostum. Bunu kibarca nasıl ifade edebilirim? Dur bir düşüneyim. Tamam, s... git" ifadesini kullandı. Bakan Locsin'in diplomatik nezaketten uzak bu paylaşımı kısa sürede yüzlerce retweet alırken, söz konusu paylaşıma çok sayıda tepki de geldi.

03.05.2021 13:16  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya, Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin'in Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı konuşuyor. Çin ile Filipinler arasındaki Mart ayından beri süren gerilim yeni bir boyut kazandı. Locsin'in küfürlü tweet'i iki ülke arasındaki gerilimi tepe noktasına taşıdı.

KÜFÜRLÜ PAYLAŞIMI YÜZLERCE RETWEET ALDI

Locsin, ülkesinin karasularını ihlal etmekle suçladığı Çin'e ait gemilere tepki gösterdiği tweet'inde şu ifadelere yer verdi;

"Çin, dostum. Bunu kibarca nasıl ifade edebilirim? Dur bir düşüneyim… Tamam… S... git."

Bakanın diplomatik nezaketten uzak bu paylaşımı kısa sürede yüzlerce retweet aldı.

Dünya şaşkın! Dışişleri Bakanı'nın küfürlü tweet'i iki ülkeyi karşı karşıya getirdi
Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin.

"NAZİK DİPLOMASİ DİLİ BİR İŞE YARAMADI"

Söz konusu paylaşıma pek çok tepki de geldi. Bakan gelen tepkiler üzerine bugüne dek nazik diplomasi dilinin bir işe yaramadığını belirten bir paylaşım daha yaptı.

KRİZ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Filipinler, geçtiğimiz aylarda Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı bir resifin yakınında Çin'e ait 200'ün üzerinde teknenin demirlediğini bildirmişti.

Çin'in bu adımına sert peki gösteren Filipinler söz konusu gemilerin acilen geri çekilmesini talep etmişti. Çin'in bu teklifi geri çevirmesi üzerine Filipinler bölgeye çok sayıda devriye gücü göndermişti.

Dünya diken üstünde! Bakanın küfürlü paylaşımı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi

Son Dakika Dünya Dünya diken üstünde! Bakanın küfürlü paylaşımı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Murat : Keşke çin diye bir şey kalmasa. Hastalıkta kalmaz, virüsten korunmuş olur dünya 31 0 Yanıtla
  • Sami: Bu dünyada çin ve abd olduğu sürece ne barış gelir ne huzur..iki aç gözlü ve doyumsuz millet 29 1 Yanıtla
  • Ad: Savaş adım adım geliyor .Bir iki sene sonra başlar Yunanistan bile hazırlık bu sefer Amerika'dan Fransa'dan ,Almanya'dan gizli silah tank tüfek bomba götürülüp yerleştirildi sen uyu Türkiyem 21 9 Yanıtla
    Midyatli: Asil sen uyuyorsun şöyle bir aç haber izle ASELSAN nin yaptıkları roketsanin yaptıkları ve daha niceleri biz herzaman hazırız pek sen hazirmisin 10 1 Sakin ol: Şampiyon haberin yok belli uyuyor dediğin Türkiye Siha ve İHA üretiyor ve uluslararası arenada söz sahibi ha bu arada tam kaynağı belli olmayan bu bilgiyi sen biliyorsan emin ol Türkiye devletimin büyükleri ve akiller bunun çoktan önlemini almışlardır Allahtan sen gibi değiller yazık 9 1 Ad: Gerçekten mi????? Sen onlarla koca bir Avrupa'yı amerikayı yenebileceğimizi sanıyorsun .Bizim atom bombası üretmemiz lazımdı .Ozaman korku salardık ama Nerdeeeeee ülkeler hazırlık yapıyor Yunanistan kimyasal silahları yığdı adalara sen fazla güvenme savaş yakındır kışa kalmaz atar bombalarını nede olsa dış güçler var arkasında . 4 4 Coronaci: Butun turkiye uyuyo bi sen uyaniksin hahhahahahaha 7 0 Çarşı : Suririyenin kuzeyide ellerinde, Resmen arada bıraktılar bizi, allah yardımcımız olsun 0 0
  • Eyyüp YAMAK: Filipinlere helal olsun. 28 1 Yanıtla
  • Candan: Helalll 24 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement