Dünyaca Ünlü Tablolar Ahşaba İşleniyor - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Tablolar Ahşaba İşleniyor

Nakkaş Sinan'ın gül koklayan Fatih, Katsushika Hokusai'nin büyük dalga ve Salvador Dali'nin Hz. Meryem tabloları, Isparta Belediyesinin atölyesinde ahşap üzerine 3 boyutlu işlendi.

01.12.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü ressamların tabloları, Isparta Belediyesi ahşap ağaç atölyesinde 3 boyutlu hale getiriliyor.

Isparta Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nakkaş Sinan'ın gül koklayan Fatih, Katsushika Hokusai'nin büyük dalga ve Salvador Dali'nin Hz. Meryem tabloları, Isparta Belediyesinin atölyesinde ahşap üzerine 3 boyutlu işlendi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ahşap ağaç atölyesini ziyaret ettiği bildirilen açıklamada, Günaydın'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Isparta'yı simgeleyen gülün yanı sıra dünyaca ünlü ressamların tabloları da artık ahşaba üç boyutlu olarak işlendi. Bu tablolar tamamen el işçiliği ile yapılıyor ve emsali bulunmayacak. Bu eserleri ileride müzede sergilemeyi düşünüyoruz. Bu atölyeyi kurarken bunları hayal ediyorduk, bugün ise bu hayalimiz gerçekleşiyor. 5 yıldan bu yana gül motifli çeşitli ahşap ürünlerin yapımını gerçekleştiriyoruz. Şimdi de üst seviyede kelebek, bülbül, arıları Isparta gülü ile buluşturuyoruz."

Açıklamada, Başkan Günaydın'ın Batıkent Mahallesi'nde bulunan Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi'nin 8 metre yükseklik ve 10 metre ene sahip 3 girişli, 4 kanatlı kapısının da ağaç atölyesinde işlendiği bilgisini verdiği kaydedildi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Tablolar Ahşaba İşleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement