Dünyaca ünlü Türk doktor, koronavirüsten korunmak için 8 tavsiye verdi - Son Dakika
Sağlık

Dünyaca ünlü Türk doktor, koronavirüsten korunmak için 8 tavsiye verdi

ABD'de yaşamını sürdüren dünyaca ünlü Türk cerrah Mehmet Öz, yeni tip koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken virüsten korunmak için de 8 maddelik bir liste verdi.

26.03.2020 08:03  Güncelleme: 10:50

ABD'de 'sağlık gurusu' olarak ün kazanan, dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak birkaç ay içinde 17 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin olarak bazı bilgiler paylaştı.

"Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. İstisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi" diyen Öz, "Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir" ifadelerini kullandı.

"BELKİ FARK ETMEDİK"

Her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalandığından bahseden Öz, "Korona tipi virüsler (SARS, MERS vb.) ile de yaşamaya alışacağız tabii MERS ile belki 1000 yıl sonra" diyen Öz, insan vücudunun bu virüslere karşı bağışıklık kazandığını belirtti.

Virüslere karşı vücut direncine dikkati çeken Öz, "Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti" şeklinde konuştu.

ÖZ'DEN 8 MADDELİK TAVSİYE

Mehmet Öz, son olarak Kovid-19'dan korunmak için 8 maddelik bir tavsiye listesi verdi. İşte o liste:

1 - Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak.

2 - Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin.

3 - Meyve sebze yiyin.

4 - Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.

5 - Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: Beta glukanlar, C vitamini, çinko, kara mürver ekstresi vb.

6 - Hareket edin ve evinizde spor yapın.

7 - Sigarayı bırakın.

8 - Bol su için.

Dünyaca ünlü Türk doktor, koronavirüsten korunmak için 8 tavsiye verdi

Son Dakika Sağlık Dünyaca ünlü Türk doktor, koronavirüsten korunmak için 8 tavsiye verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Serkan szer : Allah hastalık yok olsun demedıgı surece hastalıkla beraberiz skıntı etmeyin korkunun ecele faydası yok 23 12 Yanıtla
    CAN: Bu süreçte senin gibi zihin yoksunu insanlar, bu akıl almaz fikrinizi değiştirmediği sürece hastalık binler değil milyonlarca kişiyi etkileyecek,öncelikle seni ve aileni etkileyecek.Daha sonra senin yüzünden başka insanları ve onların ailesini. #evindekal 7 20 OFFF OFF: Yaa bir bitmediniz gitti allah beyin vermiş kullanmamakta hala ısrar ediyorsun veya sen bir ajansın halkı geri bırakmak tedavilerden uzaklaştırmak için çaba gösteriyorsun bir def olup gidin artık parlak fikirlerinizi kendinize saklayın. 3 6 Gülistan : Salakliğin da lüzumu yok. Allah bize tedbir alin diyor 1 0
  • Kim o ki: Adam bilimsel konusuyor siz burda bis bos yorum yapmayin adam olun. 26 3 Yanıtla
  • Ykp kpt: Ağzı olan konuşuyor, biride tedavi buldum diyemiyor,... 11 12 Yanıtla
    9142: KOLAY MI ÖYLE BULMAK , HABERİ İYİ OKU 14 2 CENGİZHAN : AĞZI OLAN KONUŞUYOR DEDİĞİN ADAM DÜNYACA ÜNLÜ BİR DR CERRAH BİLİM İNSANI. BİLİM İNSANLARI ÇALIŞIYOR YAKİNDA AŞISI İLACI BULUNUR .SEN DUA ET .YKP 1 2 Eli : Hoca Dogru söyluyor 0 0
  • Felsefi: Kendi aranizda boş yapacaginiza, Dua edin de biran önce kurtulalim bu illetden 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement