Duvarlara Yazı Yazanlara Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Duvarlara Yazı Yazanlara Para Cezası

Duvarlara Yazı Yazanlara Para Cezası

İstanbul'da Nuri Alço'nun İsmini Kullanarak "Naro" Adıyla Duvarlara Yazı Yazan Guruptan Sonra İzmir'de de Bazı Duvarlara "Türkiye Türklerindir" Yazısı Yazıldığı Görüldü.

06.08.2007 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da Nuri Alço'nun ismini kullanarak "Naro" adıyla duvarlara yazı yazan guruptan sonra İzmir'de de bazı duvarlara "Türkiye Türklerindir" yazısı yazıldığı görüldü.

Güvenlik yetkilileri ile belediye zabıtası, İzmir'de duvarlara yazı yazan bu gurubu yakalarsa Kabahatlar Kanunu'na göre ceza kesecek. Kabahatlar Kanunu'na göre bunlara 2000 YTL ceza kesilmesi gerekiyor. Polis, duvarlara yazı yazan gurubun kim olduklarını henüz saptayamadı. Ancak polis elinde somut bir veri olmadığı için gurup hakkında bir işlem yapmadı.

İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerinden biri, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Yazanların peşini bırakmayacağız. Duvara gece geç saatlerde yazı yazmışlar. Yazıları elle yazmıyorlar. Kimin yazdığı tespit edilirse 536 sayılı afiş ve bildiri kanuna muhalefet ve Kabahatlar Kanunu uyarınca 2000 YTL ceza kesilecek" dedi.

İnternette gurupla ilgili çok sayıda bilgiye yer veriliyor. İzmir Türkçü Toplumcu Buduncular gurubunun Cenk Tozkoparan (39) öncülüğünde oluşturulan 500 kişilik bir çekirdek gurup oldukları ve Türkiye genelinde örgütlendikleri belirtiliyor. Atatürkçülük yanlısı gurubun amacının dünyada Türkler'in sayısını çoğaltmak ve Türklere hizmet etmek olduğu açıklandı. Budun, millet anlamına geliyor. Gurup adına bir siteye gönderilen açıklamada, "nazi ve faşist" olmadıklarını belirtiyor ve liderlerinin "Atatürk"

olduğunu ifade ediyorlar. Gurubun İzmir dışında Ankara, İstanbul, Bursa ve çevre illerde de faaliyet yürüttüğü belirtiliyor. Gurubun MHP ile bir ilgisi olmadığı belirtiliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yakın kurmaylarına şu ilginç sözleri söylemişti: "Bu yazılar MHP iradesi dışında yazıldı. Amaç MHP'nin ana damarlarıyla oynamak. Bu yazıyı yazdıranı tesbit ettik. Ankara'nın seçilmiş, şöhretli, yerel yöneticisi, işini gücünü bırakıp bu yazıları yazdırmış. Bu oyuna gelmeyeceğiz."

(ARÇ-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Duvarlara Yazı Yazanlara Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement