E-okul VBS Giriş: Devamsızlık Silme, Devamsızlık Öğrenme - Son Dakika
Eğitim

E-okul VBS Giriş: Devamsızlık Silme, Devamsızlık Öğrenme

E-okul VBS Giriş: Devamsızlık Silme, Devamsızlık Öğrenme

E-okul, MEB tarafından 2007 yılında başlatılan çok faydalı bir web uygulamasıdır. Bu uygulama ile öğrenciler ve veliler, E -Okul veli bilgilendirme sistemi girişi ile öğrenci hakkında birçok bilgi edinebiliyor. Haberimizde e-okul VBS girişi ile devamsızlık silme ve devamsızlık öğrenme nasıl yapılır detayları ile açıkladık.

24.04.2019 11:25

E-okul VBS girişi, öğrenci ve velilerin birçok konuda bilgi sahibi olması için MEB tarafından başlatılan bir uygulamadır. Özellikle dönem sonlarına doğru öğrenciler ve veliler, e-okul VBS girişi ile devamsızlık hakkında sorgulama yapmak istiyorlar. Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi girişi ile devamsızlık nasıl silinir, devamsızlık nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. E Okul Veli Bilgilendirme Sitemi'ne (VBS) artık MEBBİS üzerinden ve e-Devlet şifresi ile de girilebiliyor. E okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL DEVAMSIZLIK ÖĞRENME

Sol menüden "Devamsızlık Bilgisi" butonuna tıklıyoruz ve öğrencimize ait devamsızlık kaydı sağ tarafta görünüyor. e-Okul devamsızlık bilgisini incelediğimizde öğrencinin o döneme ait Özürlü – Özürsüz Devamsızlık bilgileri ekrana geliyor. Geriye dönük devamsızlık öğrenmek için ise Dönem bilgisinden dönem değiştirmelisiniz.

Öğrencinin okula devam etmediği günler listede D olarak yazmaktadır. Öğrencileri devamsızlıkları özürlü yani izin veya raporla oluşmuşsa bu ayrı olarak belirtilir. Örneğin aşağıdaki listede Özürlü ve Özürsüz devamsızlar ayrı ayrı gösterilmiştir.

E-OKUL DEVAMSIZLIK SİLME NASIL YAPILIR?

E-okul üzerinde devamsızlık silme daha doğrusu devamsızlık girme işlemleri okul yönetimi tarafından yapılmaktadır. Öğrenci, devamsızlık silinmesi istemesi durumunda bir dilekçe yazması ve velisine imzalatması gerekiyor. Veya devamsızlık silme için hastanelerden rapor alması ve okul müdürlüğünü vermesi gerekmektedir. Okula verilecek dilekçe örneği şu şekildedir;

E-okul VBS Giriş: Devamsızlık Silme, Devamsızlık Öğrenme

Son Dakika Eğitim E-okul VBS Giriş: Devamsızlık Silme, Devamsızlık Öğrenme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Muhammed sefa Demir: Devamsızlık 0 0 Yanıtla

Advertisement