Ece Ayhan Kültür Evi'ne "Uygulama Ödülü" - Son Dakika
Kültür Sanat

Ece Ayhan Kültür Evi'ne "Uygulama Ödülü"

Ece Ayhan Kültür Evi\'ne "Uygulama Ödülü"

Çanakkale Belediyesi, Ece Ayhan Kültür Evi, "Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.

20.11.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Belediyesi, Ece Ayhan Kültür Evi, "Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 15 yıldır düzenlenen, "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" ödül töreninin YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı'nda yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yarışmada Çanakkale Belediyesi Ece Ayhan Kültür Evi'nin restorasyonu projesi ile "Uygulama Ödülü"ne layık görüldüğü ifade edildi.

Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen yarışmaya bu yıl 47 belediye, 83 projenin katıldığının belirtildiği açıklamada şunlar aktarıldı:

"Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarı'ndaki Yarışma Sergisi'nde katılımcılarla paylaşıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından tamamlanan Ece Ayhan Kültür Merkezi Restorasyonu Projesi'ne ise, kent ile kurduğu ilişkinin nitelikli oluşu, kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade ve özenli bir restorasyon uygulaması ve kültür altyapısına yaptığı olumlu katkılar nedeniyle TKB jürisi tarafından Uygulama Ödülü verildi. Ödülü alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Tarihi Kentler Birliği jürilerine teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, ödülün ardından projede emeği geçen ekip ile hatıra fotoğrafı çektirdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ece Ayhan Kültür Evi'ne 'Uygulama Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement