Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı - Son Dakika
Güncel

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nı başarıyla tamamlayarak ödül almaya hak kazanan 21 Altın Ödül katılımcısının ödül sertifikaları, Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward tarafından İngiliz başkonsolosluğunda verildi.

15.10.2015 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nı başarıyla tamamlayarak ödül almaya hak kazanan 21 Altın Ödül katılımcısının ödül sertifikaları, Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward tarafından İngiliz başkonsolosluğunda verildi.

Akfen Holding'in desteği ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'nın (TİKAV) temsili altında The Duke of Edinburgh's International Award-Türkiye Ulusal Otoritesi tarafından yürütülen Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı 11. Ulusal Altın Ödül Töreni, İngiltere Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Törende programı başarıyla tamamlayarak ödül almaya hak kazanan 21 Altın Ödül katılımcısının ödül sertifikaları Prens Edward tarafından verildi. Ayrıca, Özel Anabilim Eğitim Kurumları ve TİKAV yöneticilerine Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nı kurumları bünyesinde başarıyla uyguladıkları için teşekkür sertifikaları takdim edildi.

Prens Edward, törende yaptığı konuşmada, "Hayatınızda bundan sonra fark yaratacağınıza inanıyorum. Şimdi daha dik durabilirsiniz. Siz bunu başardınız" ifadelerini kullandı.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın da Türkiye'de ekonomik gelişim ve refah düzeyi artışının, genç nesillerin kendini donatmasıyla olacağını dile getirdi. Akın, "Sınırlarını zorlayan, yeteneklerini keşfetmiş bir gencin doğru işi doğru zamanda yakalama şansı, kendine zaman ayırmamış bir gençten çok daha yüksektir. Ülkemizdeki genç işsizliğinin yüksek olması, okuma oranının düşük olmasının yanı sıra kalifiye gençlerin doğru işlerde yer almamalarından da kaynaklanmaktadır. Bu yüzden bu programın önemine çok inanıyorum ve kişinin kendini tanımasına yardımcı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Akın, Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nın, gençlerin girişimcilik ve yaratıcılığını geliştirmesine, sorumluluk almasına, farklı kültürleri tanımasına ve doğaya saygı duymasına teşvik etmeyi amaçlayan bir program olduğunu vurguladı.

- Her yıl programa bin 500 ile 2 bin yeni katılımcı dahil oluyor

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, ilk defa 1956 yılında Edinburgh Dükü Ödülü adı altında, Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Philip'in desteği ve Alman eğitimci Kurt Hahn'ın eğitim felsefesine dayanarak hayata geçirildi.

140'tan fazla ülkede uygulanan ve dünyanın öncü gençlik gelişim programlarından biri olarak kabul edilen programa cinsiyet, kültür, dil, din, ırk, politik eğilim, zihinsel veya fiziksel engele bakılmaksızın 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor.

Katılım tamamen gönüllü olmakla birlikte ödül programı, gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, özgüven ve özdisiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.

Ödül programı, Bronz, Gümüş ve Altın olmak üzere toplam 3 farklı kategoriden oluşuyor ve bu kategoriler programın tamamlama sürecini (6 ay, 12 ay, 18 ay) belirliyor.

Bronz, Gümüş ve Altın kategorilerin altında ise Toplumsal Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme ile Macera ve Keşif bölümleri yer alıyor. Sadece Altın kategori bünyesinde Toplumsal Uyum Projesi bulunuyor.

Haftada toplam 3 saat olmak üzere katılımcıların, Toplumsal Hizmet, Fiziksel Gelişim ve Beceri Geliştirme bölümleri için haftada birer saat faaliyette bulunmaları gerekiyor.

Halihazırda, Türkiye'de 14 ilde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylı, 60 farklı lise, üniversite ve sivil toplum örgütlerinde yürütülen program kapsamında, bugüne kadar 12 bin gence ulaşıldı.

Programa, her yıl yaklaşık bin 500 ile 2 bin civarında yeni katılımcı dahil olurken, bugüne kadar 3 binden fazla katılımcı da ödül almaya hak kazandı. Dünya genelinde ise ödül programı vasıtasıyla 8 milyonu aşkın gence ulaşıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement