Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Sağlık Müdürlüğü, Kanser Kayıt Merkezinin uluslararası başarı elde ettiğini bildirdi.

16.02.2018 16:27

Edirne Sağlık Müdürlüğü, Kanser Kayıt Merkezinin uluslararası başarı elde ettiğini bildirdi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, CONCORD'un Londra Hıfzıssıhha ve Tropikal Tıp Okulu liderliğindeki kanser sağ kalımının dünya çapında hesaplanabilmesi için kurulduğu bir program olduğu ifade edildi.

CONCORD programı'nın, WHO EURO Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Dünya Bankası da dahil olmak üzere 40 ulusal ve uluslararası kuruluş tarafından onaylandığı ve desteklendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"CONCORD'un bu yıl yayımlanan versiyonunda 71 ülkeden 322 nüfus tabanlı kanser kayıt merkezinin 18 kanser türüne ait verileri ve sağ kalımları yayımlanmıştır. Bu yayında Edirne Kanser Kayıt Merkezimizin verileri ile birlikte ülkemizin 9 ilinin kanser kayıt merkezinin verileri yer almıştır. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bu başarıyı 'Türkiye'nin Gururu' başlığıyla web sitesinden yayınlamıştır. Bu konuda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz."

Kadın girişimciler iş forumuna katıldı

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve kadın girişimciler,

Türkiye - Kazakistan Kadın Girişimciler İş Forumu'na katıldı.

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Edirne'yi temsilen Aslan katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası Kadın Girişimciler Konseyi arasında işbirliği anlaşması imzalanan forumda Aslan ve girişimci kadınlar iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement