Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ayçiçeği desteklerinin artırılmasını istedi.

13.08.2018 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ayçiçeği desteklerinin artırılmasını istedi.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin petrolden sonra en fazla ithalatının yağlı tohumlu bitkiler olduğunu belirtti.

Bu tür ürünlerdeki ithalatı düşürmenin çözümünün nitelikli ve tutarlı bir üretim politikasından geçtiğini ifade eden Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"En çok yetiştirilen ve tüketilen yağlı tohumlu bitkilerden olan ayçiçeğinde önümüzdeki günlerde hasat başlıyor. Artan girdi maliyetleri ve dövizin önlenemeyen yükselişi de dikkate alınarak ayçiçeği üreticisi kilogram başına en az 2,5 liralık bir fiyat beklemektedir. Ayrıca artık ithalatı teşvik eden politikalardan üretimi teşvik eden politikalara geçilmeli ayçiçeğinin destekleme primi en az 80 kuruşa çıkartılmalıdır. Eğer hala yerli ve milli olduğunu söyleyen birileri varsa başka ülkelerin çiftçileri yerine önce benim çiftçim diyerek üretimi destekleyen politikalarla döviz tasarrufu sağlamanın tercihini Türk çiftçisinden yana yapmalıdır."

59. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri

Edirne Belediyesi Güreşçisi Arda Bati'nin, 59. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nde Teşvik-1 boyda üçüncü olduğu bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına 59. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nin düzenlendiği belirtildi.

Güreşlerin Karesi ilçesindeki Kurtdere Mahallesi'nde düzenlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güreşlerde bin 500 pehlivan ve 77 başpehlivan kıyasıya bir mücadele verdi. Edirne Belediyesi Güreşçisi Arda Bati, Teşvik-1 boyda rakipleriyle güreşti. Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Belediyesi güreşçisi Arda Bati'nın güreşlerini büyük bir heyecanla izledi. Büyük mücadele sergileyen Arda Bati, Teşvik-1'de üçüncülük kürsüsünün sahibi oldu. Arda Bati, güreşleri izleyen Başkan Yardımcısı Hakan İşcan'ın yanına gelerek, 'Başkanım bugün üçüncü oldum. Ama size söz veriyorum. Seneye birincilik kürsüsüne çıkarak, Edirne'yi bu kürsüde temsil edeceğim' dedi. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, 'Sana güveniyorum Arda' diyerek başarılı güreşçiyi alnından öperek, tebrik etti."

Edirne Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Talat Çelik'in de Bati'yi tebrik ederek, ata sporunu daha da iyi noktalara taşımak ve Edirne'nin ismini bu alanda duyurmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement