Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken: "Üründe Kdv Düştü, Enerjide de Düşsün" - Son Dakika
Yerel

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken: "Üründe Kdv Düştü, Enerjide de Düşsün"

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken: "Üründe Kdv Düştü, Enerjide de Düşsün"

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, “Bulgurda, pirinçte KDV 1’e düştüyse, biz de özellikle tarımda tüketilen enerjinin yüzde 1’e düşmesinden yanayız” dedi.

06.06.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, "Bulgurda, pirinçte KDV 1'e düştüyse, biz de özellikle tarımda tüketilen enerjinin yüzde 1'e düşmesinden yanayız" dedi.

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken, gazetecilere yaptığı açıklamada enerji bedelleri konusunun Meclis'te de görüşüldüğünü kaydederek, kaçak kayıp bedellerinin faturalara yansıyacağını bir bakanın açıkladığını söyledi. Erken, "Nasıl ki bulgurda, pirinçte KDV 1'e düştüyse, biz de özellikle tarımda tüketilen enerjinin yüzde 1'e düşmesinden yanayız. Bunu da yıllardır dillendiriyoruz. Sıkıntılar genellikle çeltik ekimi yapılan bölgelerdeki abonelerde oluşuyor. Bu sıkıntılar kooperatif başkanlarımızın kendi imkanlarıyla, kooperatifin imkanlarıyla, ortakların destekleriyle aşmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

Erken, "Yüzde 98 çeltik ekimi tamamlandı. Ekimler güzel geçti, Meriç'in debisi yüksek, su sıkıntısı gözükmüyor. Sürekli arazideyim, ilaç atımına başlandı. Tutunması ve çimen kısmı çok güzel, bu ay sonuna kadar da ilaç ve gübre atımı bittikten sonra güzel ve güneşli günlerle birlikte güzel bir ürün bekliyoruz. Çeltik ekimi, bakımı zor, maliyetli bir üründür. Biz sadece çeltik ekimiyle değil sulamalarını da kooperatifler olarak yaptığımızdan bazı sıkıntılarımız oluyoruz. Umudumuz var sloganımız inadına üretimdir. Edirne çeltik üretimini sürdürüyor, sürdürecek. Hasat sonunda da güzel bir ürünle fiyatla sezonla açılır, iç talep çok olur diye umut ediyoruz. Fiyatlar yüksek olursa üretici geçmiş yıllara oranla zararlarını bir nebze de olsa telafi eder ve bizler de mutlu oluruz. Edirne, bu ürünün yetişmesi için çok hizmet ediyor. Tüm ortaklarımızı üreticimizi de kutluyorum, emekleri çok, güzel bir fiyatla ürününü toplarlar diye düşünüyorum. Çeltik hasadı bilindiği Eylül, Ekim aylarında oluyor ve havalar uygun giderse güzel bir hasat dönemi geçer diye umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken: 'Üründe Kdv Düştü, Enerjide de Düşsün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement