Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı Açıklaması

"Uçurtmayı Vurmasınlar" projesinin başarılı olmasını gönülden istiyoruz''

05.11.2013 11:44

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, "Uçurtmayı Vurmasınlar" projesinin başarılı olmasını gönülden istediklerini belirtti.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz ve Islah Kurumları'nda bulunan hükümlü ve tutukluların 0-12 yaş gurubu çocukların gündüz alınarak cezaevi yaşamının olumsuz koşullarından bir ölçüde uzaklaştırılması amacıyla başlatılan "Uçurtmayı vurmasınlar"projesinin gerekli ve önemli bir proje olduğunu bildirdi.

Hiç bir kadının, bir anne olarak çocuğunun hapishanede yanında kalmasını istemediğini ifade eden Şallı, şunları kaydetti:

"Kader mahkumu olan kadınlarımız bir anne olarak elbette çocuğunu hapishanede yanında kalmasını istemez. Ancak içinde bulundukları çaresizlikten çocuklarını yanlarında bulundurmaktadır. Çocukların gündüz alınıp kreşe götürülmesi burada diğer çocuklarla birlikte oynayıp kaynaşması akşamları tekrar annelerinin yanına dönmesi anne içinde sevindiricidir. Kadınlarımızın yeri evi olmalıdır.

Ancak yaşam bazen buna izin vermiyor. Bize göre  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hanımefendi sosyal devletin gereğini yerine getirip, var olan ancak, bugüne kadar önemsenmeyeni önemseyip, bir ayıbı ortadan kaldırmıştır.Sayın bakanımıza bu projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyoruz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement