Edirnespor, Galibiyetle Başladı - Son Dakika
Yerel

Edirnespor, Galibiyetle Başladı

Edirnespor, Galibiyetle Başladı

Edirnespor kadın basketbol takımı, Sakaryaspor Üniversitesi maçında salondan 91-43 gibi net bir galibiyetle ayrıldı.

11.11.2013 14:03  Güncelleme: 14:16

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı 2013-14 sezonunda seyircisi önünde Sakaryaspor Üniversitesi maçında salondan 91-43 gibi net bir galibiyetle ayrıldı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına ithafen Edirnesporlu oyuncular üzerlerinde Atatürk fotoğrafları bulunan t-shirtler ve ellerinde 'Atam İzindeyiz' yazılı pankartla ve 10'uncu yıl marşıyla girdiler. Salonda üzerinde "Şükran, Gurur ve Özlemle Anıyoruz" yazılı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi imzalı büyük bir pankart ta dikkat çekti.

Edirnespor'da Gamze Zeren 28 sayı ve 15 ribaunt ile doubledouble yaparak hem maçın hem takımının en skorer oyuncusu oldu. Zeren'i 13 sayı ile İrem Tulgar ve 10 sayı ile Gamze Türkoğlu izlediler.

Sakarya Üniversitesi'nde Bahar Gökçeri 21 sayı üretti. Edirnespor'da topuğunda bir rahatsızlık oluşan TiffanyReneeStansbury kadroda yer almasına karşın maçta süre almadı.

Maçın 3. Periyotunda Sakarya Üniversitesi oyuncusu Sevda Esenler kendi potası altında ikili bir mücadele sonunda baygınlık geçirdi. Sağlık ekibinin anında müdahalesi ile kısa bir süre sonra tekrar oyuna dahil oldu.

Maç Edirnespor'un yoğun baskısı altında başladı, konuk ekip bu baskı altında Edirnespor'un boyalı alanına giremese de Edirnespor'da bir türlü istediği sayıları bulamadı. Edirnespor'un ilk sayıları 2.30'da Gamze Zeren'in 3 sayılık atışıyla geldi ve hemen ardından top çalmayla başlayan Edirnespor hızlı hücumunda İrem Tulgar'ın turnike basketiyle skor 5-0 oldu. İlk 5 dakika PelinKüccük ve Meriç Banu Yenal'ın sayılarıyla Edirnespor'un 9-0'lık üstünlüğünde geçilirken Sakarya Üniversitesi ilk sayılarını Bahar'ın peşpeşe basketleriyle buldu 9-4. Son 3.30'a Edirnesporİleyda Tokmak'ın turnike basketiyle 11-4 girdi. İlk Periyot Halime Uykan'ın hızlı hücumdan kazandığı sayılarla 16-7 Edirnespor üstünlüğünde sona erdi.

Edirnespor ikinci periyota tam saha baskılı alan savunmasıyla başladı rakibinin kendi alanından çıkmasını oldukça zorlaştırdı. Baskılı alan savunmasını sürdüren Edirnespor rakibini faul sıkıntısına sokarak 4. Dakika sonunda farkı artırmaya başladı 32-11. Periyotun son 2.20 dakikasına Pelin Küccük'ün turnike basketi ile 39-13 girildi. Ardından her iki takımda karşılıklı ikişer sayı buldular ve ilk devre Edirnespor'un 41-15 üstünlüğünde sona erdi.

Edirnespor skorunda verdiği avantajla 3. Periyota biraz tutuk başladı. İlk 5 dakika konuk ekibin 10-9 üstünlüğünde 50-25 tamamlandı. Tutukluğu üzerinden atan Edirnespor kendi oyununu sahaya tekrar yansıtmaya başlayarak Gamze Zeren, Halime Uykan ve İrem Tulgar'ın elinden bulduğu sayılarla 15-2 lik bir seriyle final periyotuna 65-27 girildi.

Final periyotunun ilk 2.30 dakikası Seda Güçlü ve Pelin Küccük'ün sayılarıyla 69-31 geçildi. İlk beş dakika Seda Güçlü ve Meriç Banu Yenal'ın sayılarıyla 74-36 tamamlandı. Son 5 dakikaya Edirnespor yine tam saha baskılı alan savunmasıyla girdi. İrem Tulgar ve Gamza Zeren'in pota altından bulduğu sayılarla son 3 dakikaya 81-37 üstünlüğü yansıdı. İrem Tulgar, Meriç Banu Yenal ve Gamze Zeren'in sayıları ile son 1.30 da skorboard 89-41 Edirnespor üstünlüğünü gösterdi. Kalan sürede Edirnespor İrem Tulgar'ın 3 sayılık basketi, konuk ekipte Özgenur'un iki serbest atışıyla maçın skorunu belirlediler; 91-43.

Edirnespor34/63 %54 iki sayı, 4/18 %22,2 üç sayı, 11/21 %52,4 serbest atış, 19 hücum 31 savunma toplam 50 ribaunt, 17 asist, 20 top kaybı, 26 top çalma, 1 blok ve 21 faul oranlarıyla oynarken

Sakarya Üniversitesi; 15/45 %33.8 iki sayı, 2/8 %25 üç sayı, 7/16 %43.8 serbest atış, 10 hücum, 29 savunma toplam 39 ribaunt, 4 asist, 34 top kaybı, 12 top çalma, 1 blok ve 20 faul oranlarıyla maçı tamamladı.

Maç sonunda yapılan basın toplantısında Edirnespor baş antrenörü Caner Yıllar"Anlamlı bir günde seyircimizle buluşmamız bizim için çok önemli. Atamızın ölüm yıldönümün de syircimiz önünde ilk maçımıza çıkmamız maçı bizim için daha önemli kılıyordu. Rakibimizin gücü belli. Bizim hedefimiz ve gücümüz belli. Maçı kolay kazanacağımızı biliyorduk. Ama sezonun içinde yapacağımız savunma ve hücum oyunlarımızı çalışmamız açısından da önem taşıyordu. Zaman zaman bunu uygulamada başarısız olduk. Tempoyu bulmada biraz zorlandık. Ama hedeflediğimiz yolda gidiyoruz. Sonuçta 12 tane oynayabilecek oyuncumuz var. Bunların hepsini sezon içinde oynatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sakatlığından dolayı Tiffany'e şans veremedik. Bunun dışında tüm oyuncularımızdan verim aldık. Oyuncularıma gösterdikleri gayret ve disiplin için teşekkür ediyorum. İlk lig maçımızda tribünde yine önemli bir kalabalığa sahip olan seyircilerimize de teşekkür ediyorum. Fakat ilerleyen günlerde onların desteğine daha fazla desteğimiz olacak. Daha fazla taraftarın tribünlerde olması bizi ve oyuncularımızı daha mutlu edecek" dedi.

Konuk ekip Sakarya Üniversitesi antrenörü Aysel Damar ise; "İyi bir takıma karşı mücadele verdik, Edirnespor'u tebrik ediyorum. Yatırım yaparak iyi bir takım oluşturmuşlar. Maça gelince, top kayıplarımız çok fazlaydı bu maçı kaybetmemizde belirleyici etken oldu. Zaten geç kurulan bir takımız ama ilerleyen dönemde eksiklerimizi telafi edip takımımım daha iyi performans göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Edirnespor;TiffanyReneeStansbury, İrem Tulgar 13, Halime Uykan 8, Banu Yıllar 6, Seda Güçlü 9, İlayda Tokmak 2, Meriç Banu Yenal 7, Pelin Küccük 8, Gamze Zeren 28, Özge Turmuş, Gamze Türkoğlu 10, Oya Salter.

Sakarya Üniversitesi;Özgenur Gün 7, Gizem Birdan, Selcan Karasu, Bahar Gökçeri 21, Gökçe Keleş 1, Simge Gizdem, Burçe Akkaya, Gizem Ünlüer 2, Ezgi Zeynep Aslan 2, Yeşim Şentürklü, F.Melike Yazıcı 2, Sevda Esenler 8. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirnespor, Galibiyetle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement