Eğitim-Bir-Sen'den "Dünyanın Merkezindeki Ülke Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen'den "Dünyanın Merkezindeki Ülke Türkiye" Konferansı

Eğitim-Bir-Sen\'den "Dünyanın Merkezindeki Ülke Türkiye" Konferansı

Eğitim-Bir-Sen Gemlik Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘’Dünyanın merkezindeki ülke Türkiye’’ konulu konferansı ilgi gördü.

26.03.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Gemlik Temsilciliği tarafından düzenlenen "Dünyanın merkezindeki ülke Türkiye" konulu konferansı ilgi gördü.

Gazeteci-yazar Hakan Albayrak, Eğitim-Bir-Sen Gemlik Temsilciliği tarafından düzenlenen "Dünyanın merkezindeki ülke Türkiye" konulu konferansı konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki konferansı çok sayıda eğitimci ve davetli takip etti. Eğitim-Bir-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, "Bizler klişeleşmiş sendikacılıktan çok daha farklı sendikacılık yapıyoruz. Bizler sadece sendikacı değil, milletimizin bekası için her zaman, her yerde olan gönüllüleriz" dedi.

17 Aralık operasyonundan bahseden Şeker, "İHH tırlarında arama yapılmasından sonra İHH'ya destek arttı. Bu operasyonlar her zaman yapılır. 17 Aralık, 17 Mayıs olur, ama dik duranların sırtı yere gelmez" diye konuştu.

Gazeteci-yazar Hakan Albayrak ise, "Suriye veTürkiye farklı yerler değildir. Meselenin temelinde, 30 Ekim 1918 travması var. 30 Ekim travmasının sonrasında iki seçenek vardı; ya İngiliz mandası, ya Amerikan mandası. Bu seçenekler üzerinde duranlar, hainlikten değil, çaresizlikten bunları değerlendiriyordu. Mustafa Kemal Paşa da İngilizler için kötü söz söylemişti. Sebebi de aynı psikolojik travmaydı. Bu bir suçlama değil, tespittir. Bu psikoloji cumhuriyetin temellerinde de vardı. 30 Ekim o kadar büyük bir yenilgi ki, bunun altında eziliyoruz. Devlet büyük olmak, büyük oynamak istemiyordu. Müslüman halklar arasında psikolojik duvar ördüler. Ümmet paramparça edildi, Ümmet-i Muhammed'in kendisinin artık ümmet olduğunun farkına varması lazım" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen'den 'Dünyanın Merkezindeki Ülke Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement