Eko-okullar 2016-2017 Dönemi İlk Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yaşam

Eko-okullar 2016-2017 Dönemi İlk Toplantısı Yapıldı

Eko-okullar 2016-2017 Dönemi İlk Toplantısı Yapıldı

Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Eko-Okullar toplantısı, projeyi yürüten okulların idareci ve koordinatör öğretmenlerinin katılımıyla meclis salonunda gerçekleştirildi.

01.12.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Eko-Okullar toplantısı, projeyi yürüten okulların idareci ve koordinatör öğretmenlerinin katılımıyla meclis salonunda gerçekleştirildi.

Eko-Okullar projesi kapsamındaki okulların sorumlu öğretmenlerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ahmet Sezer Ortaokulu öğretmeni ve aynı zamanda Eskişehir Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem'in açılış konuşmasıyla devam etti. Erdem, "Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar" dedi.

Erdem'in Eko-Okullar olarak Eskişehir de bir kütüphane kurma önerisi katılımcılar tarafından alkışlarla onaylandı. Gönüllü olarak okullarda 120 kütüphane kuran, araştırmacı yazar kimyager Nejat İşcan benimsenen projeye aktif destek olmaktan dolayı çok mutlu olacağını belirterek, idareci ve koordinatör öğretmenleri kütüphane projesi hakkında bilgilendirdi.

Okullarda programın başarıyla yürütülmesinde destekleri ve çalışmalarından dolayı okul idarecileri ve koordinatör öğretmenlere, öğrenciler, veliler ile programın paydaşı olan Tepebaşı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerini ileten Nadir Erdem, "Bu günü yaşayan insanlara, gelecek nesillere temiz, yaşanabilir, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya arzusunu hep beraber yaşatmalıyız" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu, "Söylemekten mutluluk ve kıvanç duyuyorum ki Eskişehir'de 45 okulun şuan aktif bir şekilde Eko-Okullarda yer alması ve bu okullara Tepebaşı Belediyesi olarak destek vermemiz bizi onurlandırmaktadır. Hepiniz çevre gönüllüsüsünüz. Biz de Çevre Koruma Müdürlüğü olarak, çevre konularında okullarımızda eğitimler vermekteyiz. Biliyorsunuz Eskişehir'de son günlerde bir gündem var. Termik santral. Tabi ki de termik santralin ne olduğunu, nasıl zararları olduğunu sizlere anlatmama gerek yok. Eskişehir'e 25 kilometre de uzaklıkta, hava kirliliği ve insan sağlına zararları çok. Günlük hayatın dengesini bozması gibi çok basit algılayabileceğimiz konularda zararlar verecek" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eko-okullar 2016-2017 Dönemi İlk Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement