El Emeği, Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

El Emeği, Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

El Emeği, Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün katkılarıyla yıl boyunca düzenlenen kurslarda yapılan el emeği, göz nuru ürünler görücüye çıktı.

08.05.2018 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün katkılarıyla yıl boyunca düzenlenen kurslarda yapılan el emeği, göz nuru ürünler görücüye çıktı. Serginin açılışını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentleri yükselten o şehrin kültürü, el sanatlarıdır" dedi.

Edirne Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özgecan Kadın Merkezi ve Zübeyde Hanım Kadın Merkezi'nde, Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü öğretmenlerinin eğitmenliğinde hayata geçirilen ürünlerin sergilendiği 'El Sanatları Kursları'nın Yıl Sonu Sergisi' Erasta AVM'de açıldı.

Edirne Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özgecan Kadın Merkezi ve Zübeyde Hanım Kadın Merkezi'nde gerçekleştirilen hazır giyim,dikiş kursu, 3 boyutlu şekillendirme, iğne oyası usta öğreticiliği ile edirnekari ve el sanatları kurslarında, kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin yıl sonu sergisi büyük beğeni topladı. Serginin açılışını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, katkıda bulunan Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan ile Erasta AVM yönetimine teşekkür etti.

Uzun bir emeğin ardından ortaya çıkmış olan el emeği göz nuru ürünlerin bir anlamda görücüye çıktığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kuşkusuz kadının elinin değdiği her şey güzel, kadının elinin değmediği her şey eksik ve yarımdır. Kentler sadece ekonomik değerlerle yükselmezler. Kentleri yükselten, ülkeleri yükselten o şehrin kültürü, sanatları ve el sanatlarıdır. Bu değerleri ne kadar yükseltirsek o kentler zengin kentler, güçlü kentler ve geleceğe taşınan kentler olur. Sergimize katılan tüm emekçileri kutluyor, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Gürkan, daha sonra kurs eğitmenlerine ve Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan'a teşekkür belgesi, kursiyerlere ise katılım belgesi takdim etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel El Emeği, Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement