Elazığ'da "Cami ve Okul Bütünleşmesi Projesi" - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da "Cami ve Okul Bütünleşmesi Projesi"

Elazığ'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliği ile hazırlanan "Cami ve Okul Bütünleşmesi Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

30.03.2017 12:22

Elazığ'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliği ile hazırlanan "Cami ve Okul Bütünleşmesi Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Müftülükte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.

Proje ile öğrencilerin camileri tanımalarını sağlamak, din eğitimlerine yardımcı olmak, dinde önemli yeri olan milli birlik ve kardeşlik duygusunu kazandırmanın hedeflendiğini anlatan Sarıkaya, "Biz bütün okullarımızda öğrencilerimize din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin ibadet bölümünü uygulamalı olarak camilerde yapmasını istiyoruz. Burada hocalarımız ile tanışsınlar abdest almayı orada denesinler, görsünler, camiye girmekten korkmasınlar. Camiye girdikten sonra caminin her şeyini görsünler, tanık olsunlar." diye konuştu.

Müftü Sarıkaya, çocukların küçük yaşta cami ile tanışmasını istediklerini söyledi.

Çünkü çocukların ve gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Sarıkaya, "Çocuklarımız yavrularımızın manevi dünyalarına sirayet etmezseniz, girmezseniz onlar bugün ya internet teknolojisi kurbanı oluyorlar ya da buna benzer diğer kötü alışkanlıklara yöneliyorlar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 'Cami ve Okul Bütünleşmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement