Elveda MSN Artık Emekli Oluyorsun - Son Dakika
Teknoloji

Elveda MSN Artık Emekli Oluyorsun

Elveda MSN Artık Emekli Oluyorsun

Tüm zamanların en popüler programlarından birine veda etmeye hazırlanıyoruz.

22.11.2012 11:30  Güncelleme: 11:52

Mahmut Saral - - Şimdiye kadar hazırlanmış en popüler PC programları sıralansa, şüphesiz listede Microsoft'un Messenger'ı da (MSN) yer alır. Yaklaşık 12 yıldır hayatımızda olan ve sürekli kendini güncelleyerek günümüze kadar gelen Messenger, birkaç ay sonra tüm dünyada emekliye ayrılıyor.

Messenger, özellikle dijital ortamda sunduğu gerçek zamanlı sohbet imkanları ve ardından gelen görüntülü görüşme özelliğiyle milyonlarca kullanıcının tercihi olmuştu. MSN'e özel hazırlanan smiley paketleri, avatarlar, "Çevrimdışı olanı gör" yazılımları ve dahası geride kalıyor. Hatta "MSN şifresi kırma" denilen Internet efsanesi düşünce de tarihe karışıyor.

Peki bundan sonra ne olacak? Daha önce de söylendiği üzere Microsoft Windows Live kimliklerimiz yine aktif olacak, ancak bunları MSN yerine Skype'da kullanabileceğiz. Microsoft'un Skype ile yaptığı çalışma sonucunda mesajlaşmalar ve görüntülü görüşmeler, artık Skype üzerinden sağlanacak.

Günümüzde artık mobil platformlardan Internet'e girme ve Facebook, Twitter gibi yerlerden mesajlar yazmak çok yaygınlaştı. Hal böyle olunca MSN'in de eski popülaritesi kalmadı ve Microsoft, mobil platformlarda da görüntülü görüşmede en çok tercih edilen uygulamalardan Skype'a destek vermeyi uygun gördü.

Ve Microsoft tavsiyesi, "Daha gelişmiş özellikler ve daha rahat iletişim için Skype'ın en güncel sürümünü kurmayı ihmal etmeyin."

Konuyla alakalı bir yazı da Microsoft Türkiye'nin blog sayfasında paylaşılmış. Ulaşmak isterseniz tıklayın.

Elveda MSN...

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Elveda MSN Artık Emekli Oluyorsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement