"Emek Sineması" Protestosu Davası - Son Dakika
Güncel

"Emek Sineması" Protestosu Davası

"Emek Sineması" Protestosu Davası

Emek Sineması'nda yürütülen çalışmaları protesto eden 4 kişi hakkında, "Görevi Yaptırmamak için direnme"ile "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından açılan davanın görülmesine başlandı

12.09.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Sineması'nda yürütülen çalışmaları protesto eden 4 kişi hakkında, "Görevi yaptırmamak için direnme" ile "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek, Mehmet Ferit Aka ve Mehmet Berke Göl ile avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılmasının ardından ifadeleri alınan sanıklar, Emek Sineması'nın yıkılmasını engellemek amacıyla düzenlenen toplantıya katıldıklarını belirtti.

Sanıklar, toplantı ve ardından açıklamanın yapılacağı yere doğru düzenlenen yürüyüş sırasında polise direnmediklerini, iddia edilenin aksine polise taş ya da sopa atmadıklarını, açıklama yapılacak alana doğru yürüdükleri sırada polisin uyarısını dahi duymadıklarını öne sürdü.

Hakim, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada duruşma öncesi adliyenin önünde toplanan ve kendilerine Emek Bizim İnisiyatifi adını veren bir grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan oyuncu Tülin Özen, "Kamuya ait Emek Sineması'na sahip çıkarak sadece bir kültür varlığına ve hafızasına değil, aynı zamanda kentin müşterek alanlarına ve bu alanlar üzerindeki söz hakkımıza sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

-İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların Emek Sineması'nın bulunduğu sokağa girmek isteyen 250 kişilik grup içerisinde yer aldığı ve kolluk güçlerinin megafonla yaptığı "dağılın" uyarılarına uymadıkları belirtildi.

Sanıkların, ellerindeki soda şişelerini ve etraftaki saksıları kolluk güçlerine fırlatıkları bildirilen iddianamede, şüphelilerin, "görevi yaptırmamak için direnme" suçunu işlediklerinin sabit olduğu kaydedildi.

Sanıkların, kolluk güçlerince zor kullanılarak yakalandıkları aktarılan iddianamenin ekinde, olay günü polis kamerasının çektiği görüntülere de yer verildi. İddianamede, 4 sanığın "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan 2 yıl 2 aydan 7'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Emek Sineması' Protestosu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement