Emine Erdoğan'ın Meksika ve Küba Programı - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan'ın Meksika ve Küba Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Küba'da organik tarım arazisini gezdi, Meksika'da ise Devlet Başkanı'nın eşi Angelica Rivera de Pena ile görüştü, Aztek şehrinin çevresinde kurulduğu Templo Mayor Müzesi'ni ziyaret etti.

13.02.2015 13:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Küba'da organik tarım arazisini gezdi, Meksika'da ise Devlet Başkanı'nın eşi Angelica Rivera de Pena ile görüştü, Aztek şehrinin çevresinde kurulduğu Templo Mayor Müzesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Emine Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin ikinci durağı Küba'da organik tarım arazisini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Organik tarım ve doğal beslenme konusundaki ilgi ve hassasiyeti nedeniyle yurtdışındaki organik tarım çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, Tarım Bakanlığından yetkililerin de eşlik ettiği gezide, kullanılan tohumlar ve doğal ilaçlama yöntemleri konusunda bilgi edindi.

Yalnızca Küba'da yetişen bitkilerle özel olarak ilgilenen Erdoğan, protein ağacı olarak bilinen bitkiyi yakından inceledi.

Emine Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin üçüncü ve son durağı olan Meksika'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve eşi tarafından özel olarak misafir edildi.

Meksika Ulusal Sarayı'nda yapılan resmi karşılamanın ardından Emine Erdoğan, Meksika Devlet Başkanı'nın eşi Angelica Rivera de Pena ile bir görüşme yaptı.

Yirmi beş yıllık sinema ve tiyatro kariyeri olan Pena'nın kısıtlı sürelerde gerçekleştirilen resmi ziyaretler dışında, Türkiye'ye özel olarak gelmek istediği öğrenildi.

Görüşme öncesinde Erdoğan ve Pena, Ulusal Saray içinde bulunan ve Meksikalı ressam Diego Rivera'nın çizdiği Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin olduğu bölümü gezdi.

Ardından Patrimonyal Salon'da gösterimi ilk defa Emine Erdoğan'a yapılan ve özel ses ve görüntü efektleriyle Meksika tarihinin anlatıldığı sergi salonuna geçildi.

Meksika Devlet Başkanı ve eşinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi onuruna verdiği resmi öğle yemeği, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdi.

Emine Erdoğan, Meksika tarihinde önemli bir yeri olan ve Aztek şehrinin çevresinde kurulduğu Templo Mayor Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarete, Sümeyye Erdoğan ve heyette yer alan bakanların eşleri de iştirak etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan'ın Meksika ve Küba Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement