Emmanuel Daumas Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Emmanuel Daumas Türkiye'de

Emmanuel Daumas Türkiye\'de

Ünlü Fransız Yönetmen Emmanuel Daumas Türkiye'de Yönetmen Koltuğunda!

17.04.2012 13:29

"Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1" kapsamında "felaket" temalı atölye çalışmalarına katılan yazarların oyunları arasından seçilen ve aralarında ünlü yönetmen Fransız yönetmen Emmanuel Daumas'ın da yer aldığı yönetmenler tarafından sahneye konan 3 kısa oyun; 28 - 29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi'nin SAHNE'sinde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

"Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1" için Aralık ayından itibaren Yeşim Özsoy Gülan önderliğinde Mark Levitas, Okan Urun, Sibel Arslan Yeşilay ve Beliz Güçbilmez'le yoğun atölye çalışmaları gerçekleştiren 22 katılımcının yoğunlaşacakları tema 'felaket' olarak belirlendi. Genç ve yetenekli oyun yazarlarının gerçekleştirdikleri dört aylık yoğun atölye çalışmalarının ardından "Yeni Metin Yeni Tiyatro" ekibince seçilen 3 kısa oyun Comédie-Française ve Rond-Point gibi sahnelerde yönetmenlik yapmış Fransız yönetmen Emmanuel Daumas ile Türk yönetmenlerin işbirliğiyle sahnelenecek.

Marsilya Konservatuarı'ndaki eğitiminin ardından Lyon'daki ENSATT tiyatro okulunun oyunculuk bölümünü bitiren Emmanuel Daumas, uzun zamandır yönetmenlik ve oyunculuk yapmaktadır. Paul Claudel, Jean Genet, Copi, Moliere, Marivaux, Kroetz gibi yazarların oyunlarının yanı sıra Virginia Woolf (Dalgalar) uyarlamasını da sahneye taşıyan başarılı yönetmen Emmanuel Daumas; yönetmenliğin yanı sıra yürüttüğü oyunculuk kariyerinde; Laurent Pelly, Dominique Valadié, Claudia Stavisky gibi yönetmenlerle çalışmış, farklı şehirlerde önemli tiyatro sahnelerinde oyunculuk alanındaki başarısını gözler önüne sermiştir.

Özellikle 2010'da Paris'teki ünlü Rond-Point Tiyatrosu'nda sahneye koyduğu "Michel Fau" oyunu ile adından söz ettiren Daumas; 2011'de Comédie-Française'in daveti üzerine sahneye uyarladığı Marguerite Duras'ın "Yaz Yağmuru" ile yönetmenlik kariyerinde yeni bir döneme girmiştir.

Fransız yönetmen Emmanuel Daumas ve Türk yönetmenler tarafından sahnelenecek olan ve teması "felaket" olarak belirlenen "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1"e ait atölye çalışmaları; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün ana sponsorluğunun yanı sıra, Açık Toplum Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi'nin destekleri ile 28–29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi'nin SAHNE'sinde seyircilerle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emmanuel Daumas Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement