Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Kritik Atamalar - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Kritik Atamalar

Emniyet Genel Müdürlüğü\'nde Kritik Atamalar

Hükümetin terörle mücadele ile ilgili aldığı etkin mücadele kararının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na Cihangir Çelik atandı.

24.08.2011 20:56

Hükümetin terörle mücadele ile ilgili aldığı etkin mücadele kararının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na Cihangir Çelik atandı. Çelik, başta terör olmak üzere istihbarat ve organize suçlarla mücadelede teşkilattın en gözde isimlerinden bir i olarak biliniyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde emniyet genel müdürlüğünün koltuğuna oturan Vali Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başta terörle mücadele olmak üzer 6 daire başkanlığında değişiklik yaptı. Kılıçlar'ın tavsiyesi İçişleri Bakanının onayı ile yapılan düzenlemeyle Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığı'na Cihangir Çelik atandı.

1987 Polis Akademisi mezunu olan Emniyet Teşkilatının başarılı ismi Çelik, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan döneminde başlatılan ve pek çok faili meçhul cinayetin aydınlatıldığı "Umut Operasyonu"ndaki kritik görevlilerdendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüklerinde sayısız operasyona imza atan Çelik, ABD'nin terörle mücadele ile ilgili kurslarından da başarıyla mezun oldu.

Bu görevi daha önce yürüten Yüksel Babal'ın istifasını vermesiyle beraber yapılan düzenlemede Çelik'in yanı sıra Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'na Hacı Yusuf Karababa, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'na Fatih İnalkoç, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na Hüseyin Alsancak, İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'na Müslüm Saylı ve Sağlık İşleri Başkanlığı'na da Erkan Güler atandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Kritik Atamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement