Şampiyonluk takibindeki Fenerbahçe 3 puanı kaptı! Sarı Kanarya, Gaziantep'i 3-1'le geçti - Son Dakika
Spor

Şampiyonluk takibindeki Fenerbahçe 3 puanı kaptı! Sarı Kanarya, Gaziantep'i 3-1'le geçti

Şampiyonluk yolunda iddiasını sürdüren Sarı-Lacivertliler, ligin tehlikeli ekiplerinden Gaziantep FK'yı Kadıköy'de 3-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın iki haftadır peş peşe kazandığı ligde daha fazla kayıp istemeyen Fenerbahçe, bu maçı mutlak kazanmak zorundaydı ve bunu başardı. F.Bahçe'nin gollerini Mert, Valencia ve son anlarda Sinan attı. Gazişehir'in golü Maxim'den geldi. Teknik Direktör Emre Belözoğlu, Brezilyalı yıldız Luiz Gustavo'ya bu maç ilk 11'de yer vermeyerek radikal bir karara imza attı.

12.04.2021 18:01  Güncelleme: 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarı-Lacivertliler, 'Tamam ya da devam' maçından mutlu ayrıldı. Fenerbahçe, Gazientep FK'yı evinde 3-1'lik skorla geçti. Kanarya'nın golleri Mert Hakan, Valencia ve Sinan'dan geldi. Antep'in tek sayısını ise Maxim kaydetti. Fenerbahçe böylece puanını 66'ya yükseltti ve lider Beşiktaş'ı takip etmeyi sürdürdü.

Teknik Direktör Emre Belözoğlu, bu karşılaşmada Luiz Gustavo'ya ilk 11'de yer vermeyerek dikkat çekti. Belözoğlu, kadrodaki forvetler Samatta, Cisse, Thiam'ı da yedek soyundurdu.

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Ozan, Mert Hakan, Pelkas, İrfan Can, Valencia.

Gaziantep: Günay, Olkowski, Miranda, Djılobodji, Morais, Vetrih, Rashid, Kenan, Maxim, Mirallas, Dicko

3 EKSİKLE ÇIKILDI

Fenerbahçe, Gaziantep mücadelesinde 3 futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde tedavi süreci devam eden Sadık Çiftpınar'ın yanı sıra takımdan ayrı çalışan Diego Perotti ve Mesut Özil, kadroda yer almadı.

SINIRDAKİLER KART GÖRMEDİ

Fenerbahçe'de 7 futbolcu,sarı kart ceza sınırındaydı bu maç öncesi. Sarı-lacivertlilerde Caner Erkin, Dimitrios Pelkas, İrfan Can Kahveci, Jose Sosa, Marcel Tisserand, Serdar Aziz ve Sinan Gümüş sarı kart görmeleri halinde ligin 35. haftasında Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecekti. Ama bu isimlerden kart gören olmadı.

SA PINTO KULÜBEDE YOK

Teknik direktör Ricardo Sa Pinto'nun cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadığı takımda, Kana Bıyık ve Oğuz Ceylan sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. Üç futbolcu da karantina sebebiyle Kadıköy'e gelemedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

96'Maçın son düdüğü çaldı.

95'Sinan Gümüş, Fenerbahçe forması ile bu sezon ligdeki üçüncü golünü attı.

94'GOL Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gustavo'nun pasıyla sağ kanattan ceza sahasına sokulan Sinan, çaprazdan vuruşunu yaptı. Miranda'dan da seken top yakın direk dibinden ağlara gitti

80'Fenerbahçe'de Sosa yerine Gustavo oyuna girdi.

80'Sakatlanan Valencia yerine de Osayi-Samuel oyunda.

79'ALTAY KURTARDI! Sol kanattan yapılan ortada Mirallas'ın topukla indirdiği topla arka direkte Olkowski buluştu. Topu Kenan'a çıkarttı. Kenan'ın şutunda Altay topu çeldi. Seken topu Dicko tamamlamak istedi ama top üst ağlarda kaldı.

74'ÜÇÜNCÜ GOL KAÇTI! Sol kanattan Caner'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Valencia kafayı vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

71'Valencia ligdeki 7. golünü attı.

70'GOL Sol kanattan Caner'in ortasında ön direkte Pelkas topu aşırttı. Arka direğe düşen topu Valencia tamamladı ve Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi.

70'Fenerbahçe'de az sonra Sinan Gümüş ve Cisse oyuna girecek.

66'Mert Hakan itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

65'GOL Maxim'in yerden sert kullandığı serbest vuruşta Altay topu çizgi üzerinde kontrol etmeyi başardı. Pozisyon VAR tarafından incelendi ve topun çizgiyi geçtiği tespit edildi.

62'Kenan, Serdar Aziz'in faulü ile yerde kaldı. Gaziantep FK, ceza sahası yayının sağından serbest vuruş kullanacak.

56'Mert Hakan, Fenerbahçe forması ile bu sezon dördüncü golünü attı.

55'GOL Fenerbahçe ön alanda baskı yaparak topu kazandı. Ozan'ın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Mert Hakan, uzak köşeye şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

52'GÜNAY KURTARDI! Serbest vuruşu Sosa kullandı. Köşeye giden topu Günay çelmeyi başardı.

52'Fenerbahçe kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

47'Fenerbahçe ikinci yarıya da oyunu kontrol ederken başladı. Sarı lacivertliler rakip yarı alanda pas yaparak boşluk bulmayı amaçlıyor.

45'Sol kanattan bindiren Caner'in ön direğe ortasında Valencia'dan önce savunma topa dokundu.

45'İkinci yarı başladı.

45'İlk yarı 0-0 sona erdi.

46'AZ FARKLA DIŞARIYA! Hızlı gelişen atakta Dicko'nun sağ kanattan yerden ortasına Kenan, ceza sahası ön çizgisi üzerinde gelişine bir vuruş yaptı. Top direğin yanından dışarıya gitti.

41'GÜNAY KURTARDI! Ozan Tufan ceza sahası yayının biraz gerisinden çok sert bir vuruş yaptı. Günay topu son anda çelmeyi başardı.

38'GOL İPTAL! Sol kanattan Maxim'in kullandığı köşe vuruşunda Djilobodji'nin indirdiği topa Dicko kale sahasında dokundu ve topu ağlara gönderdi. Ama hakem Djilobodji'nin topu indirirken faul yaptığını tespit etti.

33'FIRSAT KAÇTI! Sağ kanattan Caner'in kullandığı köşe vuruşunda Gökhan topu arka direğe aşırttı. Serdar Aziz yakın mesafeden vuruşunu yaptı ama topu üstten auta gönderdi.

32'İrfan Can'ın pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Mert Hakan'ın ortasında savunmadan seken top üst ağlarda kaldı.

31'Gaziantep FK bu bölümde Fenerbahçe baskını kırmayı başardı ve rakip yarı alana yerleşmeye çalışıyor.

27'İrfan Can'ın pasıyla ceza sahasında sağ çaprazda Pelkas topla buluştu. Vuruş şansı bulmak isterken Djilobodji araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

25'Mert Hakan'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can'ın sağ çaprazdan sol ayağı ile çektiği şut savunmadan döndü.

21'İki oyuncunun da tedavileri tamamlandı ve oyun hakem atışı ile yeniden başladı.

20'Gökhan ve Mirallas hava topu mücadelesinde çarpıştı. Mete Kalkavan, sağlık görevlilerini oyun alanına davet etti.

13'Ozan'ın pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan Pelkas'ın vuruşunda Günay topu kontrol etti.

11'MUTLAK GOL KAÇTI! Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan İrfan Can'ın ortasında savunmadan seken top Mert Hakan'ın önüne düştü. Mert Hakan'ın vuruşunda Djilobodji topu çizgiden çıkarttı. Seken topu Valencia tamamlamak istedi. Ama boş çerçeveyi bulamadı.

8'Sol kanattan Caner'in kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz ön direkte topa dokundu. Cılız gelen topu kaleci Günay kontrol etti.

3'Serbest vuruşu Caner kullandı tehlikeli noktadan. Kaleci Günay soluna gelen topu çift yumrukla çeldi.

M.Ö.Karşılaşmanın ilk düdüğü ve maç başladı.

Şampiyonluk takibindeki Fenerbahçe 3 puanı kaptı! Sarı Kanarya, Gaziantep\'i 3-1\'le geçti

Son Dakika Spor Şampiyonluk takibindeki Fenerbahçe 3 puanı kaptı! Sarı Kanarya, Gaziantep'i 3-1'le geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • husam.: PARA VAR,ALT YAPI VAR.FUTBOLU BİLENLER VAR.HER ŞEY VAR.SONUÇ YOK.SEBEP ELMALAR ARMUTLAR ŞEFTALİ ERİKLER ÇOK KARIŞTI.TOPLASAN BİR ARAYA GELMİYOR.BU KADAR KÖKLÜ KULÜBE YAKIŞMIYOR. 8 0 Yanıtla
  • Sertaç: Hadi Antep utandirma bizi.Hakem,federasyon ve Var a rağmen 5 1 Yanıtla
  • husam.: ANTEP 9 YABANCI OYNUYOR.FENER 4 YABANCI.ANTEP BU MAÇI ALIRSA ŞAŞIRMAYIN. 3 1 Yanıtla
    Aldı ama neyi: Kaffaassiiiii 0 0
  • Mehmet un: Geri pas yapacak iyi bir orta saha lazim? 0 1 Yanıtla
  • Y Y 1907: Bırakın Luis gustavoyu ilk onbire yedek kulübesinde oturtmam 7 milyon Euro bonservis bedeli nasıl verdiler inanılır gibi değil 1 0 Yanıtla
    Cevap: Sen futboldan anlamıyorsun boş boş konuşuyorsun.gustavo oyuncu değil diyorsan sen tam bir kazmasin 0 0
  • Ufuk : Fenerden bir cacık olmaz hele emre gibi bir pislik varken 0 0 Yanıtla
  • Mzn: Fb 'nin birtane adamı vardı oda gustav du kesik yemiş.. ha haa ha simdi antep in şansı artti 0 0 Yanıtla

Advertisement