En Gözde 'Aslan' Adayı - Son Dakika
Spor

En Gözde 'Aslan' Adayı

En Gözde \'Aslan\' Adayı

SPORX ARAŞTIRMA - Galatasaray'da yabancı transferde en ciddi aday konumuna gelen Arnavut kökenli İsviçreli futbolcu Xherdan Shaqiri.

16.01.2012 11:35

SPORX ARAŞTIRMA - Galatasaray'da yabancı transferde en ciddi aday konumuna gelen Arnavut kökenli İsviçreli futbolcu Xherdan Shaqiri...

Ailesiyle birlikte Kosova'dan İsviçre'ye göç eden Shaqiri henüz 20 yaşında olmasına rağmen peşinden birçok dünya devini koşturan en genç yetenekli oyuncular arasında yer alıyor.

15 yaşında Basel'in altyapısında özel bir turnuvaya katılan o dönemin yıldız adayı, turnuvadaki en iyi oyuncu olmayı başardı. 5 sene boyunca sürekli kariyerinin üzerine koyan Shaqiri'nin kariyer patlaması başlıyor.

İLK MAÇ ST. GALLEN! 2009...

Profesyonel kariyerindeki ilk maçına Basel formasıyla 12 Temmuz 2009'da oynanan FC St. Gallen önünde çıkan Shaqiri, son yarım saatte forma şansı bulurken, Alman teknik adam Thorsten Fink oyuncusuna ne kadar değer verdiğini gösterdi.

Kısa süre içerisinde Basel'in As adamı olmaya başlayan Shaqiri formasını bırakmazken; 2009-2010 sezonunda 32 İsviçre Süper Ligi maçına çıkarak 3 gol attı. Takımının lig ve kupa şampiyonluğuna uzanmasında en çok katkı veren isimlerden biriydi.

18 YAŞINDA MİLLİ TAKIM

Genç kategorilerde ilk kez İsviçre U-21 takımı ile Türkiye U-21 takımı arasında 11 Kasım 2009'da Avni Aker'de tarihinde yapılan maçta sahne alan Shaqiri, takımının 3-1 kaznadığı maçta 1 gol attı ve 4 ay sonra Milli formayı sırtına geçirdi.

Uruguay ile Mart 2010'da oynanan hazırlık mücadelesinde ilk kez İsviçre Milli Takımı ile bir maça çıkan Shaqiri sürpriz bir şekilde bu kez 2010 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alındı.

Honduras karşısında sahne alan yıldız oyuncunun Milli Takım kariyeri ile kulüp kariyeri aynı parallelde yükselmeye başladı.

HAT-TRICK VE O PATLAMA

2010-2011 sezonunda Basel'le yeniden şampiyonluğa uzanan Shaqiri futbolunun yanı sıra fiziğini de geliştirdi. Kuvvetli bir yapıya bürünen genç oyuncu Avrupa sahnesinde 'Ben de varım' demeye başladı.

Avrupa 2012 Elemeleri'nde İsviçre ile İngiltere arasında oynanan ve takımının 3-1 mağlup olduğu maçta muhteşem bir gole imza atan Shaqiri henüz 4 ay önce oynanan İsviçre - Bulgaristan mücadelesinde de hat-trick yaptı. Ottmar Hitzfeld yönetimindeki Milli takımda ilk kez böyle bir patlama gerçekleştiren Shaqiri, artık dünya devlerinin listesinde... İspatlanmış yetenek İsviçre'de 2010-2011'in de en iyisi oldu...

MANU ELENDİ, SHAQIRI DEVAM DEDİ

Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda yer alan Shaqiri'li Basel, Benfica'nın ardından 2. olarak Manchester United ve Otelul'u geride bıraktı.

Oynadığı maçlarda takımını adeta sırtlayan Xherdan Shaqiri'nin Galatasaray'a olan transferinde en büyük engel de takımının Devler Ligi'nde yoluna devam etmesi. Peki Shaqiri çok mu istekli?

ÇAĞDAŞ ATAN'DAN SHAQIRI

Hücuma dönük orta saha oynayan Shaqiri, kariyerine Mersin İdmanyurdu'nda devam eden Çağdağ Atan ile aynı takımda oynadı. Çağdaş'ın, "Çok yetenekli bir orta saha oyuncusu, çok teknik. En önemli özelliği çabuk düşünüp, çabuk karar veriyor. Bu da onu rakiplerinden bir adım önde tutuyor. Avrupa'nın en büyük yıldız adaylarından biri" şeklinde nitelendirdiği 'Sihirli Cüce'nin yakın zamanda verdiği röportaja bir göz atalım...

SHAQIRI NASIL BİRİ...

Hürriyet Gazetesi'nden Yasemin Akduman Pelosi'ye Eylül 2011'de bir röportaj veren Shaqiri, birkaç kelime haricinde Türkçe bilmediğini kaydederek İsviçre'de Türk arkadaşları olduğunu dile getiriyor

Çağdaş Atan'la iki sezon birlikte oynadığını ve onun Türkiye'ye döndüğünü belirten İsviçre'nin yeni Messi'si, Müslüman olduğunu ve maçlarından arta kalan bölümde Türkiye Ligi'ni yakından takip ettiğini ifade ediyor.

BAROS, QUARESMA VE ALEX!

Galatasaray'dan Milan Baros, Beşiktaş'tan Quaresma ve Fenerbahçe'den Alex'i beğendiğini söyleyen Shaqiri'nin Arda Turan- Atletico Madrid hakkında söylediği ise çok enteresan...

Shaqiri durumu şu şekilde aktarıyor; "Arda eğer Atletico Madrid'e transfer olmasaydı, ben oraya gidecektim. Atletico Madrid'in Teknik Direktörü Gregorio Manzano beni transfer etmek istediğini söyledi. Ama bonservisim onlara çok pahalı geldi. Bir tane daha futbolcuyla görüştüklerini söylediler. Benden hemen sonra Arda'yla anlaştılar. O yüzden biliyorum"

"TERİM'E VE G.SARAY'A, TÜRKİYE'YE EVET"

4 ay öncesinde Türkiye'den gelen tekliflere açık olduğunu söyleyen Shaqiri geçtiğimiz günler de Galatasaray'ın teklifinden dolayı duyduğu mutluluğu dikle getirdi. Fatih Terim ve Galatasaray'a övgüler yağdıran 20 yaşındaki yıldız sarı-kırmızılı yönetimin Basel'le anlaşması halinde transferin bitebileceğini ifade etti.

Basel'in Şampiyonlar Ligi'ne devam etmesi Shaqiri transferini zora sokarken, İsviçre ekibinin oyuncuyu yüksek fiyatlara satma tavrı ile Galatasaray'ın düşük rakama alma isteği nasıl sonuçlar doğuracak. Türkiye ve İsviçre bu anı bekliyor.

Arda'nın yerini dolduramayan Galatasaray, Atletico Madrid'e transferi bonservis bedelinden yatan Shaqiri'yi Türkiye'ye getirmekte kararlı gibi duruyor...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor En Gözde 'Aslan' Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement