Engel Tanımayan Aşklarıyla Mutluluğun Adı Oldular - Son Dakika
Güncel

Engel Tanımayan Aşklarıyla Mutluluğun Adı Oldular

Doğuştan her iki bacağı da olmayan 3 çocuk annesi Feride Çalışkan'ın, 17 yıl önce ailelerin karşı çıkmasına rağmen hayatını birleştirdiği hiçbir sağlık problemi olmayan eşiyle yaşadığı mutluluk herkese örnek gösteriliyor

28.09.2011 11:40

Konya'da doğuştan her iki bacağı da olmayan 3 çocuk annesi Feride Çalışkan'ın, 17 yıl önce ailelerin karşı çıkmasına rağmen hayatını birleştirdiği hiçbir sağlık problemi olmayan eşiyle yaşadığı mutluluk herkese örnek gösteriliyor.

Doğuştan iki bacağının neredeyse tamamına yakını olmayan 34 yaşındaki Feride Çalışkan, 17 yıl önce engelli olmayan ve bir sağlık problemi bulunmayan eşi Veli ile tanıştı.

Evlenmeye karar veren gençlerin aileleri, engel durumundan dolayı bu fikre karşı çıktı. Ancak 17 yıl önce kaçarak evlenen Feride ve Veli Çalışkan çifti mutluluklarını sağlık problemi olmayan Ayşe (16), Bekir (13) ve Emre (9) adını verdikleri 3 çocukla taçlandırdı.

Hayata hep pozitif bakmayı başaran ve enerjisiyle ailesine ve çevresine hep ışık saçan Çalışkan, çevresindeki tüm çiftlere de örnek gösteriliyor.

-"SENİN ANNEN TOPAL"-

Feride Çalışkan, yaptığı açıklamada, engelli olmasına rağmen bu durumu bugüne kadar ne kendisinin ne de eşinin hiç sorun etmediğini söyledi.

İlkokula bazen annesinin sırtında bazen de el arabasına bindirilerek gidebildiğini belirten Çalışkan, eğitim hayatına bacakları olmadığı için ilkokuldan sonra devam edemediğini bildirdi.

Sağlık yönünden hiçbir sıkıntısı olmayan eşi Veli ile tanıştıktan sonra evlenmeye karar verdiklerini ama bu seferde yine engelli olduğu için ailelerin bu duruma karşı çıktığını ifade eden Çalışkan, "Biz de eşimle kaçarak evlendik. Çok mutluyuz. 1'i kız 3 sağlıklı çocuğumuz dünyaya geldi. Kızım Ayşe, okulda 'senin annen topal, ayakları yok' gibi cümlelerle dışlanınca benden uzaklaştı. Ama bu sorunu da kısa sürede hallettik" dedi.

-ÖRNEK GÖSTERİLİYOR-

Herkes tarafından çok sevildiğini ve yaşantısıyla takdir edildiğini vurgulayan Çalışkan, şunları kaydetti:

"Çocuklarım ilk zamanlar benim durumumu kabullenmekte zorlansa da çevrem tarafından çok sevildiğimi görünce beni kıskandılar. Başkalarıyla beni paylaşmak istemediler. Bu durumu hiç sorun etmiyorum. Hayata hep pozitif bakmayı seviyorum. Neredeyse tüm işimi kendim hallediyorum. Beni gören mutsuz olacağımı düşünüyor. Çocuklarımın benim olmadığını düşünüyorlar. Yaşantımı görmek için evime gelenler bile oluyor. Çevremde yaşantım dolayısıyla örnek gösterildiğimi duyunca dünyalar benim oldu. Eşimle birbirimizi çok iyi tamamlıyoruz. Benim ondan onun benden öğrendiği şeyler oldu. Sevgimiz ilk günkü gibi devam ediyor. Hatta her geçen gün birbirimizi daha çok seviyoruz. Komşularım ibretle bana bakıyor. Kendimi hiçbir zaman yarım bir insanmış gibi görmedim."

Kendisini gören herkesin kocasının da engelli olduğu hissine kapıldığını, sağlık yönünden eşinin bir problemi olmadığını gördüklerinde de çok şaşırdıklarını dile getiren Çalışkan, iki gönül bir olduktan sonra sevginin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Tek probleminin merkez Karatay ilçesi Karakayış Caddesi'ndeki yeni düzenlemeyle kaldırımları kullanamadığını, yapılan üst geçitte engelli asansörü olmadığı için yolun karşısına geçmekte çok zorlandığına dikkati çeken Çalışkan, ilgili yerlere durumu anlattığını sadece yetkililerden bu konuda yardım istediğini sözlerine ekledi.

-HER KOŞULDA MUTLU OLMAYI ÖĞRETTİ-

Veli Çalışkan ise, eşiyle çok mutlu bir hayat sürdürdüklerini, evlendiklerinde mutlu olamayacağını düşünenlerin zamanla yanıldıklarını gösterdikleri için sevinçlerinin ikiye katlandığını söyledi.

Kendisine her zaman ne koşulda olursa olsun mutlu olmayı öğreten eşiyle her zaman gurur duyduğunun altını çizen Çalışkan, "Her işini kendisi yapabiliyor. Birbirimizi çok seviyoruz. Şimdi Karakayış Caddesi'ne yapılan düzenleme bizi düşündürüyor. Eşim yolun karşısına geçmekte zorlanacak. Belki de hiç geçemeyecek. Eşime bir aracın çarpmasından çok korkuyorum" diye konuştu.

Çalışkan çiftinin çocukları ise, annelerinin kendileri için çok özel bir kadın olduğunu kaydetti.

Çiftin komşuları da, hiç engelli gibi davranmayan ve ailesine çok bağımlı olan Feride'nin eşiyle herkese örnek gösterilen bir çift olduğunu bildirdi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engel Tanımayan Aşklarıyla Mutluluğun Adı Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement