Engel Tanımayan Kürekçiler Sapanca'da Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Engel Tanımayan Kürekçiler Sapanca'da Yarıştılar

Engel Tanımayan Kürekçiler Sapanca\'da Yarıştılar

'Engelsiz Engelli Küreği' projesi ile kürekle tanışan engelliler Pazar günü Sapanca'da gerçekleşen Gençler Türkiye Şampiyonası Yarışları'nda kürek çektiler.

23.08.2011 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Türkiye'de ilk kez hayata geçen, Türkiye Kürek Federasyonu, Marmara Üniversitesi BESYO, Fenerbahçe Spor Kulübü işbirliğinde yürütülen ve gönüllü antrenör, sporcu ve öğrencilerin de desteklediği "Engelsiz Engelli Küreği" projesi çerçevesinde kürek çekmeye başlayan engelli kürekçiler Gençler Türkiye Şampiyonası Yarışları'na katıldılar.

1X Engelli Kategorisinde birinciliği Şişecam Çayırova Spor Kulübü'nden (Yiğitcan Gül), ikinciliği Fenerbahçe Kulübü'nden (Ufuk Bulut) kazandı.

2X Karma Engelli Kategorisinde ise Birol Atmaca – Yurdagül Dinanet ikilisi birinci olurken, Hasan Hüseyin Küçükaydın- Ufuk Bulut ikilisi de ikincilik madalyasını kazandı.

Sporculara madalyalarını Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven taktı.

Engelsiz Engellli Küreği Projesi Hakkında…

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında ilk kez hataya geçen proje 2 yıldır başarı ile uygulanıyor. Proje kapsamında 4 engelli aktif olarak kürek çekiyor. 'Engelsiz Engelli Küreği' projesi yapısal ve teknik özellikleri itibarı ile toplumda engellilere yönelik yapılan ötekileştirmeyi reddetmektedir. Bu anlamda engelli küreği dezavantajlı gençlerin topluma dahil olmalarını desteklemektedir. Kadın- erkek, engelli- engelsiz, yaşlı- genç isteyen herkes bu sporu yapabilmektedir. Bu açıdan engelli küreği toplumdaki farklı grupları birleştirici bir güce sahiptir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engel Tanımayan Kürekçiler Sapanca'da Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement