Engelli Vatandaşlara Tanınan Haklar ve İmkanlar Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Engelli Vatandaşlara Tanınan Haklar ve İmkanlar Anlatıldı

Gaziantep Ticaret Odası (gto) Tarafından Yürütülen Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi Çerçevesinde Düzenlenen 'Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar' Konulu Seminer Gto'da Gerçekleştirildi

04.06.2010 17:37

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen Engelsiz Gaziantep için Elele Projesi çerçevesinde düzenlenen 'Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar' konulu seminer GTO'da gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GTO Genel sekreter Yardımcısı Figen Öğüt Çeliktürk, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Haci Sani Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve Gaziantep MEKSA Vakfı işbirliğinde Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürüttüğü proje ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Çeliktürk, Gaziantep Ticaret Odası olarak özellikle engellilere meslek kazandırmak ve aileleri bilinçlendirme adına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yürütülen proje kapsamında engellilere meslek kazandırmak için kurslar açtıklarını ve bu kurslardan mezun olanların şuan staj aşamasında olduklarını ifade eden Çeliktürk şunları söyledi:

'Bu kapsamda özellikle engellilerimizin görüşleri de alınarak kurs açmak üzere iki tane meslek belirledik. Bunlardan bir tanesi web sitesi hazırlama, bir diğeri ise stilistlik ve modelistlik. İki tane meslek okulumuzun da yardımıyla kurslarımızın ilk bölümünü tamamladık. İkinci dönem kurslarımız, Sani Konukoğlu Meslek Lisesinde devam ediyor. Web sitesi hazırlama konusunda ise Türkiye Sakatlar Derneği'nin oluşturmuş olduğu proje kapsamında bir kurs programımız var. Bu kursumuzda da ilk mezunlarımızı verdik. Kursiyerlerimiz şuan staj aşamasındalar. Mezun olduktan sonra işletmelerimizde istihdam edilebilecekler.'

Projenin amacının sadece meslek edindirmek olmadığının altını çizen Çeliktürk, 'Projemiz engellilerimizin meslek edinmelerinin yanı sıra engelli yakınlarının bilgilendirilmelerini de içermekte. Engelli vatandaşlarımızın ailelerinin bilinçlendirilmesi ve toplumsal farkındalık kazandırmak da projemizin önemli ayaklarından biri. Nitekim bu toplantıyı bu kapsamda düzenliyoruz' dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise konuşmasında, dernek olarak engellilerin toplum içerisinde bir yerlere gelebilmeleri için son 6 yıldan buyana önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kalender, 'Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların temelini engelli haklarının anlatılması oluşturdu. Daha önceleri olduğu gibi mağdur edebiyatı yapmadık. Engellilerin yasalar önünde bir vatandaş olduğunu anlatmak için çaba gösterdik' dedi.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Daire Başkanı Abdülkadir Anaç da 'Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar' konulu sunumunun başında düzenlenen toplantının önemine işaret etti. Anaç, 'Özürlüler İdaresi Başkanlığı olarak bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. Gaziantep Ticaret Odası gibi bir sivil toplum kuruluşunun konuyu sahiplenmesi ve toplantılar düzenlemesi güzel bir şey' diye konuştu.

Anaç, daha sonra katılımcılara Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar başlığı altında bilgilendirmelerde bulundu.

(GTO-ZZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Vatandaşlara Tanınan Haklar ve İmkanlar Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement