Engelliler Oy Kullanırken "Engele" Takılmayacak - Son Dakika
Güncel

Engelliler Oy Kullanırken "Engele" Takılmayacak

Engelliler Oy Kullanırken "Engele" Takılmayacak

YSK Başkanı Güven: "Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz. Engelli vatandaşların sandığa kolay ulaşabilmesi yönünde okullarda gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik"

22.11.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Milli Eğitim Bakanlığından engellilerin sandığa kolay ulaşabilmesi için okullarda gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini bildirdi.

YSK'dan yapılan açıklamaya göre, Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Nedim Kılıç ve Genel Başkan Yardımcısı Serkan Cicibaş, Güven'i makamında ziyaret etti.

Güven, gelecek seçimlerde engelli seçmenlerin oylarını herhangi bir engele takılmadan kullanabilmesi için yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını, her seçim dönemi öncesinde ortopedik ve görme engellilere ilişkin bilgileri seçmen kütüğüne işlediklerini ifade eden Güven, böylelikle engelliler ile 75 yaş ve üzeri seçmenlerin giriş katlarındaki sandıklarda oy kullanmalarını sağladıklarını belirtti.

Engelli seçmenlerin tamamının Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı olmadığına işaret eden Güven, bu durumdaki vatandaşların yerleşim yerinin bulunduğu ilçe seçim kuruluna bizzat veya bir yakınları aracılığıyla başvurmalarını ve engellilik durumlarını kaydettirmelerini istedi.

Güven, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içinde olduklarını ve engelli vatandaşların sandığa kolay ulaşabilmeleri yönünde okullarda gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler Oy Kullanırken 'Engele' Takılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement