Engellilerden 'Kaldırımlardaki Arabaların Camını Kırın' Diyen Zeybekci'ye Destek - Son Dakika
Güncel

Engellilerden 'Kaldırımlardaki Arabaların Camını Kırın' Diyen Zeybekci'ye Destek

Engellilerden \'Kaldırımlardaki Arabaların Camını Kırın\' Diyen Zeybekci\'ye Destek

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin engellilere 'Kaldırımlardaki arabaların camını kırın' sözlerinin yankıları devam ederken, engelliler Zeybekci'nin duyarlılığına destek verdi.

04.01.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin engellilere 'Kaldırımlardaki arabaların camını kırın' sözlerinin yankıları devam ederken, engelliler Zeybekci'nin araçların kaldırımlara park edilmemesi konusundaki duyarlılığına destek verdi.

Denizli'de konuk olduğu yerel bir televizyon kanalında engellilerin kaldırımlarda park eden araçlar yüzünden yürüyemediğini belirten AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Kaldırımlarda gördüğünüz araçların camını kırın" sözleri ile gündeme gelmişti. Bu sözler birçok kişinin tepkisini çekerken, engelliler sorunlarının gündeme getirilmesinden memnun. Denizli Belediyesi Engelliler Meclisi Sekreteri Kıymet Tuncay, Engelliler Meclisi olarak yerel yönetimlerle işbirliği içinde olduklarını belirterek, "Bu düzenlemeler bizleri memnun ediyor. Ancak uzun vadeli sorunların ortadan kalkması için insanlarımız da toplumsal hayattaki kurallara uymalıdır. Bütün engelliler için yapılan kaldırımları kullanmakta zorluk çekiyoruz. Çünkü kaldırımlar otopark gibi kullanılıyor" dedi.

Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ise, bu konuda Denizli Belediyesi ve birçok kurumun insanları bilinçlendirmek için çalıştığını ifade ederek, "İnsanlar ceza ödüyor olmasına rağmen kaldırımlara araç park etmeye devam ediyor. Biz engelliler olarak yaşadıklarımızı biliyoruz. Ben Zeybekci'nin açıklamalarını haber olarak izledim. Konuşmanın tamamı izlendiğinde, araçların kaldırımlara park etmesiyle ilgili olarak mizahi bir öneri getiriyor. Bu cümleler kendini bağlar. Bizim için bu konuya kendisinin de duyarlılık göstermesi önemli. Ben Zeybekci'nin araçların kaldırımlara park edilmemesi konusundaki duyarlılığına destek veriyorum" diye konuştu.

Nihat Zeybekci'nin 'Kaldırımlardaki araçların camlarını kırın' sözlerinin kendilerini bağlamadığını belirten Özkan, "Bizim öyle bir amacımız yok. Öyle olsaydı şu anda burada olmazdık, sokaklarda cam kırıyor olurduk. Olaydaki mesajı almak lazım, mecazı değil" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engellilerden 'Kaldırımlardaki Arabaların Camını Kırın' Diyen Zeybekci'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement