Engellilerin Sevgisi Üşütmedi - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Sevgisi Üşütmedi

Engellilerin Sevgisi Üşütmedi

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde yaşayan yabancılar yılın ilk gününde engelli çocuklar yararına denize girdi.

01.01.2012 16:22

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde yaşayan yabancılar yılın ilk gününde engelli çocuklar yararına denize girdi. Yabancılar denize girmeden önce de Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki engelli çocuklar için yardım topladı.

Turgutreis'de yaşayan yaklaşık 300 yabancı, bugün öğle saatlerinde Günbatımı Plajı'nda toplandı. Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki Begonvil Zihinsel ve Bedensel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelli çocuklar için para toplayan yabancılardan bazıları da denize girdi. İngiliz, İskoç, Rus, Alman, Hollandalı ve Belçikalı yabancılar, hava sıcaklığı 12 derece, deniz suyu sıcaklığı da 15 derece olamsına karşın ellerinde Türk, İngiliz ve İskoç bayrakları ile yaklaşık yarım saat kadar denizde kaldı. Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Vardar da yabancılara destek verdi. Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Vardar, "Turgutreis'te yaşayan yabancıların engelli çocukların sevgisi ve desteği çeşitli etkiniklerle sürüyor. Yabancı dostlarımızın bugüne kadar düzenledikleri etkinliklerle engelli çocuklarımız için temin ettikleri yardım 50 bin liraya yaklaştı" dedi.

Etkinliği düzenleyenler arasında yer alan 65 yaşındaki İngiliz John Saywell, "1995 yılından beri Turgutreis'te yaşıyorum. Burası vatanım gibi oldu. Beldenin ve engelli çocuklarımızın sorunu hepimizin sorunu sayılır. Yeni yılda engelli çocuklarımızın yaşamını daha da kolaylaştırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğe ilginin büyük olması bizi sevindirdi" diye konuştu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerin Sevgisi Üşütmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement