Erasmus+ Programı'nı, Ünlüler Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Erasmus+ Programı'nı, Ünlüler Anlatacak

Erasmus+ Programı\'nı, Ünlüler Anlatacak

Erasmus+ Programı ile sağlanan Avrupa'da eğitim ve değişim fırsatlarını anlatan tanıtım filminde, iş dünyasının tanınmış isimlerinden sporculara, yazarlardan televizyon yapımcılarına 12 ünlü yer alıyor.

04.02.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı ile sağlanan Avrupa'da eğitim ve değişim fırsatlarını ünlülerin yer aldığı tanıtım filmiyle halka anlatacak. Programın tanıtım sürecinde, iş dünyasının tanınmış simalarından akademisyenlere, yazarlardan televizyon yapımcılarına 12 ünlü isim yer alıyor.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2007-2013 yılları arasında Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları adı ile yürütülmekte olan programların, 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adı altında uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

Türkiye Ulusal Ajansı'nın, Erasmus+ Programı ile sağlanan Avrupa'da eğitim ve değişim fırsatlarını, daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla başlattığı tanıtım çalışmalarını kendi alanında söz sahibi ünlü yüzlerin desteği ile sürdüreceğinin belirtildiği açıklamada, bu kapsamda hazırlanan kısa film çalışması ve sosyal medya görsellerinin hazırlığının tamamlandığı kaydedildi.

Hazırlanan kısa filmin, televizyonlarda, sinemalarda, sosyal medya araçlarında ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından toplantılarda kullanılacağına değinilen açıklamada, tanıtım sürecine, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yazar Prof. Dr. İskender Pala, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Gazeteci-Köşe Yazarı Zeynel Lüle ve Televizyoncu-Yapımcı Acun Ilıcalı'nın destek verdiği belirtildi.

-"Daha çok vatandaşımızın haberdar olmasını hedefliyoruz"-

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da konuya ilişkin açıklamasında, tanıtıma katılan isimlere teşekkür ederek, 2007-2013 yıllarını kapsayan dönemde Türkiye'nin, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarından yararlanmada büyük başarı gösterdiğini belirtti.

Söz konusu dönemde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yaklaşık 25 bin projeye destek verildiğini ve 370 bin vatandaşın Avrupa ülkelerine eğitim veya değişim amacıyla gitmesinin sağlandığına değinen Çavuşoğlu, yürütülen projelerle yaklaşık 630 Milyon avro kaynak kullanıldığını ifade etti.

2014-2020 döneminde AB eğitim ve gençlik fırsatlarının Erasmus+ adıyla devam edeceğine işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Erasmus+ Programı'nın bütün vatandaşlarımız tarafından bilinirliğini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda, Erasmus+ Programı'nın tanıtımına yönelik hazırladığımız çalışma ile Türkiye'de temsil ettiği sektörde başarılar elde etmiş yüzlerin Erasmus+ ile vatandaşlarımıza sağlanan imkanları bizim adımıza kamuoyuna anlatmalarını talep ettik. Yaptığımız bu çalışma ile daha çok vatandaşımızın ve kuruluşumuzun Erasmus+ Programından haberdar olmasını hedefliyoruz."

Erasmus+ Programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor konusunda geliştirilecek projelere de destek sağlanacak. Türkiye'nin de içinde olduğu 34 Avrupa ülkesini kapsayacak Erasmus+ Programı'nın 2014-2020 dönemi bütçesi 14,7 milyar avro olarak belirlendi. Söz konusu dönemde, Türkiye'nin yaklaşık 1 milyar avro bütçe kullanması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erasmus+ Programı'nı, Ünlüler Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement