Ercişli Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali" - Son Dakika
Yerel

Ercişli Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali"

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ercişliler Derneğinin katkılarıyla düzenlenen "24. Ercişli Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali", sona erdi.

21.09.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ercişliler Derneğinin katkılarıyla düzenlenen "24. Ercişli Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali", sona erdi.

Erciş Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen festivalde konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, festivalin birlikteliğe vesile olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

Festivalde Türkçe ve Kürtçenin ayrı ayrı kullanıldığını hatırlatan Doğan, "Ama bir arada geleceği birlikte paylaşacağız. Bugünü birlikte paylaşacağız. Bunun çok net bir şekilde anlaşılmasına ihtiyaç var. Biz bin yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda, daha on binlerce yıl birlikte yaşamanın iradesini işte bu kültürle, bu algıyla, bu bilgiyle ancak gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi de festivale konu olan Ercişli Emrah'ın konuştuğu Türkçe ile Erciş'in kültürüne yakışır eserler yazdığını ifade ederek, bu festival ve etkinliklerin sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını diledi.

Konuşmalar sonrası sahne alan halk ozanları Ahmet Poyrazoğlu, Kul Nuri, Zeki Erdal ile Ayten Gürçınar, Ercişli Emrah'ın türkülerini seslendirdi.

Ercişlilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde son olarak sahne alan Sevcan Orhan da söylediği türkü ve şarkılarla izleyenleri coşturdu.

Programa Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, Ankara Ercişliler Derneği Başkanı Zafer İzgi, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ercişli Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement