Ergenekon'daki Yeni Dava - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'daki Yeni Dava

Ergenekon\'daki Yeni Dava

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 6.duruşması başladı.

12.06.2012 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 6. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Ayrıca 5 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, savunmaların alınmasına devam edileceğini belirterek tutuksuz sanık Bülent Baş'ı kürsüye çağırdı.

TUTUKSUZ SANIK BÜLENT BAŞ SAVUNMASINI YAPTI

Sanık Baş, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Trabzon'dan Cumhuriyet Güçbirliği'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı olduğunu belirtti. Seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı broşürlerde fındık sorununa dikkat çektiğini belirten Baş, bunun fındık üreticileri üzerinde de etkili olduğunu, seçim bürosuna gelenlerin fındık sorunlarıyla ilgili notlar bıraktığını söyledi.

Sanık Bülent Baş, "İddianamede yer alan Başbakanlık eski Başdanışmanı Cüneyt Zapsu ve dönemin Devlet Bakanı Ali Babacan arasında gerçekleşen görüşmenin yayınlanması da diğer yayınlarda olduğu gibi örgütsel talimat sonrası gerçekleştirilen bir faaliyettir" şeklinde yer alan iddialara değindi. Bülent Baş, "Babacan ile Zapsu arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesine ait ses kaydı seçim büroma zarf içinde bırakılmıştır. Ayrıca bu ses kaydı internette de yer alıyordu. Ses kayıtlarını kimin büroma bıraktığını bilmiyorum" dedi.

Sanık Baş, "Kapalı kapılar arkasında fındıkla ilgili tezgahlanan haksızlığı basın toplantısında açıkladım. Haber Trabzon'daki yerel gazetelerde ve Aydınlık Gazetesi'nde yer aldı. Ülke ekonomisine verilen bu zararı gözler önüne serdiğim için teşekkür edileceğine dava açılıyor. Burada bulunmamım sebebi fındıktır. 8 milyon Karadenizli'nin, 500 bin fındık üreticisinin ve onların üretici birliğinin haklarını savundum. Kamu yararını gözeterek hareket ettiğimi, yaptığım eylemin kamu yararına olduğunu belirtiyorum" dedi.

PERİNÇEKdLE HİÇBİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMADIM

İddinamade Ergenekon Davası'nda yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile 58 adet telefon görüşmesi yaptığının iddia edildiğini belirten sanık Baş, "Perinçek'le görüşme yapmanın hiçbir sakıncasını görmüyorum, kendisini 1974 yılından beri bilip, 1978 yılından bu yana tanımama rağmen hayatımda hiçbir telefon görüşmesi yaptığımı hatırlamıyorum. Perinçek'in telefonundan işyerim mi aranmış, kim aramış, benle mi konuşulmuş, ne konuşulmuş ? Örgüt bağlantısı kurulmadan önce bunların üzerine tespit edilmesi gereklidir" dedi. Sanık Baş, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılandığını ve bu suçlamanın akıl ve mantık dışı olduğunu savundu. Bülent Baş ziraatle uğraştığını söyleyerek beraatini istedi.

"İDDİALAR SUSTURMAYA YÖNELİKTİR"

Tutuksuz yargılanan Ulusal Kanal'ın Trabzon muhabiri İlyas Gümrükçü de, söz konusu ses kaydını, haber yaptığı için hakkında dava açıldığını savundu. Aynı konunun diğer gazetelerde de haber olduğunu, ancak sacede kendilerine dava açıldığını belirten sanık Gümrükçü, iddianemede Doğu Perinçek ile yaptığı telefon görüşmelerinin de yer aldığını söyledi. 20 yıldır İşçi Parti'li olduğunu söyleyen sanık Gümrükçü, "Genel Başkanımızla görüşmeyeceğim de kiminle görüşeceğim. Görüşmelerimiz sadece siyasi parti faaliyetlerimizdir. Evet bir örgüt vardır, o da İşçi Partisi'dir. Bu iddialar Ulusal Kanal'ı ve Aydınlık Gazetesi'ni susturmak, İP'i ortadan kaldırmaya yöneliktir" diye konuştu.

Duruşma tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması ile devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon'daki Yeni Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement