SP Malatya Adayı Erkal, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

SP Malatya Adayı Erkal, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

SP Malatya Adayı Erkal, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Saadet Partisi'nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Münir Erkal, Malatya Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

21.01.2014 16:54  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi'nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Ahmet Münir Erkal, seçim çalışmaları kapsamında muhtarlarla bir araya geldi. Malatya Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Erkal, muhtarlara seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Erkal'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, "Eski belediye başkanımızın yaptığı projeler hala bitmedi. Ahmet Münir Erkal hiçbir zaman muhtarları dışlamayan bir belediye başkanıdır. Muhtarları hiçbir zaman kapısında bekletmedi. Muhtarlarımız ile sürekli beraberdi, muhtarlarımızın sorunları dinleyerek mahallelerimize en hızlı şekilde hizmet götürdü. Siyasi partilerin temsilcileri muhtarların işine karıştığı zaman, Başkanımız İl Başkanını arayarak "muhtarların işlerine hiçbir zaman karışamazsınız" derdi. Fakat şimdi mahalle temsilcilerinin sadece mühürleri yoktur. Yakın zamanda da bizler mühürlerimizi siyasi partilerin mahalle temsilcilerine teslim ederiz ve onlarda muhtarlık görevini sürdürürler. Hiçbir siyasi partinin temsilcileri muhtarların işlerine karışamaz" diye konuştu.

Eren, muhtarların ve siyasetçilerin kendi görevlerini yapması gerektiğini ifade ederek, "Muhtar muhtarlığını siyasetçi ise siyasetini yapar. Geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin il başkanıyla da görüştüm ve İl Başkanına, 'bizim mahallelerimize sizlerin temsilcileri sayesinde hizmet geliyorsa bizler o hizmeti kabul etmiyoruz' dedim. Bizler hizmet için varız. Bizler paraya, şöhrete hevesli insanlar değiliz. Hevesli olanlar ise belli olur ve yakında da foyaları açığa çıkar. Dik duracağız ve doğru konuşacağız" dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise yaklaşık olarak 1 yıldır Ahmet Münir Erkal ile görüştüklerini belirterek, "Malatya artık büyükşehir oldu. ve büyükşehre büyük ufuk gerekiyor, büyük birikim gerekiyor. Başkanımız elini taşın altına koydu ve Belediye Başkan adayı oldu. Belediye başkan adayımız milletvekili emeklisidir isteseydi aday olmazdı ama bunun bir vebal olduğunu bildiği için Malatya'ya geri geldi. 5 yıldızlı Malatya sloganıyla yola çıktık bugün geldiğimiz nokta belli. Nice siyasi partilerin birinci parti olduğunu gördük, nice kişilerin önünden geçilmeyeceğini gördük ama ne oldum değil ne olacağım demeli insan. Bizler futbol takımı tutar gibi birilerine oy verirsek geleceğimiz heba olur. Geçmiş yıllarda kanser hastası olan Malatya'ya makyaj yapıldı ama hastalık hala için için ilerliyor. Trafikte, kanalizasyonda hastalık ortaya çıkıyor. 5 yıllık bir yönetimin ehil olmayan insanlara verilmesi Malatya'nın geriye gitmedir" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi'nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, işin ehline verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Devlet yönetiminde, kent yönetiminde esaslara dikkat edilmezse iş hayırlı bir noktaya doğru gitmez. Muhtarlar Derneği'nin kapısına ilk asfalt programını ben astım. Hangi gün hangi mahalle, hangi saatte nerelerin asfalt yapılmasını astık. Bu büyük bir riskti. Çünkü yapamazsam muhtar gelip yakama yapışacak sen bize söz verdin ben mahalleye söz verdim asfaltı yapamadın diyecek. Çok ciddi bir hizmet planlaması yaptık ki çok küçük bir gelişmede olsa haber veriyorduk. Astığımız program filesiz uygulanmıştır. Muhtarlar yerel yönetimin gerçek temsilcileridir. Çünkü sizler halkla birebir iç içesiniz. Kafası bozulan gelir kapınızı çalar saat kaç olursa olsun kaçış yok. Gerçekten halkın nabzını tutan, halkla iç içe hizmet odaklı çaba ortaya koyan sizlersiniz. Muhtarım biraz önce konuşurken önemli bir konuya temas etti. Bazı bölgelerde parti temsilcileri muhtarların işlerine karışıyordu. Muhtarı millet seçmiş ve onun bir görevi var. Mahalle temsilcilerin görevi ise mahalledeki eksiklikleri bizlere iletir bizlerde muhtarlar ile birlikte çözüme kavuştururuz. Son istişare yine muhtarla yapılır. Mahalle temsilcilerimizi onurlandırdık. Temsilcilerimiz sadece beni muhatap almalarını söyledim. Problemi öncelikle belediye müdürlükleriyle değerlendirip daha sonra ise muhtarımızla yapılacak işin öncelik sıralamasını belirleyelim. Hizmet odaklı yönetimin arka planı budur. İnsana saygı göstereceksiniz. İnsanı muhatap kabul edeceksiniz. Egosuna teslim olanlar, nefsine teslim olanlar, her şeyi ben bilirim diyenler bu ülkenin baş belasıdır. Bizim yüce değerlerimiz slogan şeklinde kalmamalı. Eğer bir ülkede din bölünmeye, parçalanmaya, fitneye, huzursuzluğa, fakirliğe, fukaralığa sebep oluyorsa, o din Allah'ın dini değildir. Cenabı Hakkın rızasının olduğu yerde fakirlik olmaz. Bu noktaya başımızı koyarsak, güzellikler olur. Bu makam ve mevkileri egonuzu tatmin için kullanırsanız, nefsinizi tatmin için kullanırsanız, insanlara zulmetmek için kullanırsanız iflah olmazsınız. Bir gün sizin altınızı üstünüze getirirler."

Erkal, büyükşehir olan Malatya'nın temellerinin sıfırdan atılacağını kaydederek, "Büyükşehir olan Malatya, tarihi bir dönemeçtedir. İlk defa büyükşehrin temellerini sıfırdan atacağız. Malatya yeni baştan planlanacak. Her şey sıfırdan olacak. Şehrin belki de merkezi değişecek. Bu nedenle görevi ehliyetli ve liyakatli kişilere vermelisiniz. Yoksa Malatya büyükşehir değil, büyük bir köy olur" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SP Malatya Adayı Erkal, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement