Ermenistan, Azerbaycan'la yaptığı anlaşma sonrası Kelbecer'i terk etti - Son Dakika
Dünya

Ermenistan, Azerbaycan'la yaptığı anlaşma sonrası Kelbecer'i terk etti

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya ile Dağlık Karabağ'da bir aydan uzun süredir devam eden çatışmaları sona erdirmek için imzaladığı anlaşma kapsamında Azerbaycan'ın Kelbecer ilçesini terk etti.

12.11.2020 08:16  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırdı ve iki ülke arasındaki çatışmalar patlak verdi. Yaklaşık olarak 1.5 aylık süreçte Ermenistan'a ağır bir yenilgi yaşatan Azerbaycan son olarak Dağlık Karabağ'ın kalbi olan Şuşa'yı da işgalden kurtardı ve Erivan yönetiminin elini kolunu bağladı.

Köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya ve Azerbaycan liderleriyle Dağlık Karabağ'da anlaşmaya vardı ve yenilgiyi kabul etti.

ERMENİSTAN KELBECER'DEN ÇEKİLDİ

Anlaşmada yer alan 6'ncı madde kapsamında; Ermenistan'a geri çekilme için Kelbecer'de 15 Kasım'a, Laçin'de de 1 Aralık'a kadar süre verildi. Yerel kaynaklarda yer alan haberde Ermenistan ordusunun Kelbecer ilçesini terk ettiği belirtildi.

Ermenistan, Azerbaycan\'la yaptığı anlaşma sonrası Kelbecer\'i terk etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ermenistan, Azerbaycan'la yaptığı anlaşma sonrası Kelbecer'i terk etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ABDULKERİM KAYA: BAŞKASININ MALINA GÖZ DİKMEYECEKSİNİZ. HELE BİR DE BU MÜSLÜMAN TÜRKÜN VATAN TOPRAĞI OLURSA... 11 2 Yanıtla
  • Gul aygit: Tamemen alamadilar karabagayi devam etmesi lazimdi operasyon. Hankentti hocali hala daha.gavurun elinde oralar 8 0 Yanıtla
  • 131313: Geldikleri gibi giderler böyle!! 8 0 Yanıtla
  • Asii: Böyle iş mi olur cephe de kazan msada kaybet 1 0 Yanıtla

Advertisement