Ertuğ Uçar'dan deniz fenerlerinin peşinde iki kitap - Son Dakika
Güncel

Ertuğ Uçar'dan deniz fenerlerinin peşinde iki kitap

Ertuğ Uçar\'dan deniz fenerlerinin peşinde iki kitap

Ertuğ Uçar, deniz fenerlerine duyduğu ilginin izlerini taşıyan iki kitapla okuyucularla buluşuyor.

12.04.2017 17:11

Woolf'un İzinde kitabıyla kendi yazma serüveninin geçmişini kurcalıyor Ertuğ Uçar. Deniz fenerlerine duyduğu çocukça bir ilgiyle başlıyor her şey. Sonrası ise yazarın kendisi için bile beklenmedik şekilde gelişiyor. Üstünkörü bildiği Virginia Woolf ile gerçek tanışması kırmızılı beyazlı bir deniz fenerini görmek için İngiltere'nin güney sahillerine yaptığı gezide oluyor. Sonrasında ise kitap kat kat açılıyor. İngiltere'nin meşhur sisi, Antalya sahilleri, Woolf'un çocukluğu, Deniz Feneri kitabının ilham kaynağı Godrevy Feneri ve nihayet ilk kitabın yayımlanması.

Kırkmerak serisinden çıkan Woolf'un İzinde kitabıyla, bizi Antalya, İstanbul, Eastbourne ve St. Ives arasında dolaştıran Ertuğ Uçar, çetin bir soruyu cevaplamaya soyunuyor. Yazmaya nasıl başladım?

Ertuğ Uçar'ın daha önce Rüya Arızaları ve Yalnızlığın 17 Türü adlı iki kitapta topladığı öyküleri ise yenileriyle bir arada Gece Yolculuğu kitabında buluşuyor. Uçar, öyküleriyle gecenin örtüsünü iki yanından tutup silkeliyor. Rüyalar kısmında uyuyanların içine girdiği öte dünyalara dalıyor. Fener öyküleri ise diğer kenarını yakalıyor örtünün; burunlarda, adaların en uçlarında, kasabaların açıklarında unutulmuş deniz fenerlerindeki bekçilerin hayatlarını gözlüyor.

ERTUĞ UÇAR'DAN SIRA DIŞI BİR OKUMA SERÜVENİ :

Ertuğ Uçar, kendi yazma serüveninin geçmişini kurcalıyor bu kitapta. Deniz fenerlerine duyduğu çocukça bir ilgiyle başlıyor her şey. Sonrası ise yazarın kendisi için bile beklenmedik şekilde gelişiyor. Üstünkörü bildiği Virginia Woolf ile gerçek tanışması kırmızılı beyazlı bir deniz fenerini görmek için İngiltere'nin güney sahillerine yaptığı gezide oluyor. Sonrasında ise kitap kat kat açılıyor. İngiltere'nin meşhur sisi, Antalya sahilleri, Woolf'un çocukluğu, Deniz Feneri kitabının ilham kaynağı Godrevy Feneri ve nihayet ilk kitabın yayımlanması.
Kırkmerak serisinden çıkan Woolf'un İzinde kitabıyla, bizi Antalya, İstanbul, Eastbourne ve St. Ives arasında dolaştıran Ertuğ Uçar, çetin bir soruyu cevaplamaya soyunuyor. Yazmaya nasıl başladım?
Yolunuz açık olsun.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ertuğ Uçar'dan deniz fenerlerinin peşinde iki kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement